Celých 10 let čekali fanoušci na nová album švédských DRAGONLAND. Album „The Power Of The Nightstar“ za to stojí.

Sdílení

Deset let bez nového studiového alba by mohlo být dostatečným důvodem k tomu, aby kapela upadla v zapomnění, pokud ovšem nezanechala ve svých fanoušcích trvalý dojem před vlastní pauzou. V případě švédského melodické metalové sestavy DRAGONLAND, která od vydání debutu „The Battle Of The Ivory Plains“ (2001) opakovaně inspiruje své fanoušky, očekávání nového materiálu rok od roku rostlo ( jejich poslední album „Under The Grey Banner“ vyšlo v roce 2011 ).

Toto očekávání vyvrcholilo 14. října, kdy vyšlo deset let očekávané album „The Power Of The Nightstar“.  Nahrávka obsahuje dvanáct skladeb (plus dvě bonusové skladby) a působivě ilustruje, že DRAGONLAND nadále patří mezi nejenergičtější a nejvášnivější kapely svého žánru.

„The Power Of The Nightstar“ je nejen nejdelším a nejpropracovanějším albem kapely, navíc také dokumentuje pozoruhodný umělecký vývoj.

„Celkový přístup je z hlediska zvuku o něco filmovější než naše dřívější vydání,“ vysvětluje klávesista Elias Holmlid a dodává: „Ve srovnání s ‚Under The Grey Banner‘ obsahuje nové album více elektronických prvků, přičemž zachovává a vylepšuje symfonické části. Fanoušci Dragonland určitě poznají styl psaní písní, který jsme tentokrát přenesli do ještě epičtějších rozměrů, s hustými sbory a maximálními produkčními hodnotami.“

Dva singly vyšly ještě před vydáním alba, další krátce po vydání.

DRAGONLAND pokračuje v sestavě skládající se z Eliase Holmlida, basáka Anderse Hammera, zpěváka Jonase Heidgerta a kytaristů Olofa Mörcka a Jesse Lindskoga, doplněné bubeníkem Johanem Nunezem (Firewind, ex-Nightrage), který se přidal v roce 2014.

“Johan od té doby vystupoval na všech našich živých koncertech“, vysvětluje Elias Holmlid, „nové album je jeho prvním studiovým vystoupením u nás. Je to skvělý bubeník a jeho výkon ve studiu na nás udělal velký dojem.“

Úžasná škála rychlých melodických metalových písní na fanoušky jistě zapůsobí.  Z typických skladeb DRAGONLAND jsou to „Flight from Destruction“, „The Power of the Nightstar“ a „A Light in the Dark“  „Jsou to všechno svěží powermetalové skladby se strhujícími melodiemi, které nenechají zklamat žádného fanouška Dragonlandu“, dodává Eliase Holmlida

Album obsahuje také duet s Elize Ryd z Amaranthe.

Nástroje a vokály byly nahrány v různých studiích vlastněných kapelou. Album si produkovala kapela sama a Pedro Sena, který spolupracoval s herci jako Amon Amarth, navrhl kresbu. Není pochyb o tom: „The Power Of The Nightstar“ nyní představuje DRAGONLAND na nejvyšší úrovni dokonalosti!

Previous post TRAUTENBERK vydává nové album s poetickým názvem „Vzpoura kanců“
Next post Fans Of The Dark vydávají album „Suburbia“ a navazují na své debutové album.