Fans Of The Dark vydávají album „Suburbia“ a navazují na své debutové album.

Sdílení

Vize bubeníka Freddieho Allena je dělat to, co dělaly velké hardrockové a metalové kapely 70. a 80. let, tedy neustále pracovat na svém řemesle a pravidelně vydávat novou hudbu. V souladu s touto vizí se kapela pustila do práce na svém druhém albu rychle po vydání svého stejnojmenného debutu. „Suburbia“ následuje víceméně přesně rok po zmíněném debutu „Fans Of The Dark“, který vyšel na podzim roku 2021.

„Je to v podstatě sourozenec prvního alba s podobnými tématy a nápady, ale tentokrát jde hlouběji do světa, kde většina z nás vyrostla a kde jsme se poprvé dostali do kontaktu s tvrdou rockovou hudbou, hororovými filmy na VHS, Teenagerské kultuře 80. let a všemu ostatnímu, co nás formovalo“, říká o „Suburbii“ Freddie Allen, hlavní skladatel a zakladatel kapely.

Na tomto novém albu se k Allenovi a zpěvákovi Alexi Falkovi opět připojují kytarista Oscar Bromvall a nový baskytarista Rickard Gramfors. Album zahrnuje osm skladeb (další odkaz na ty slavné časy 70. a 80. let), včetně dvou epických písní, „The Pirates Of Maine“ a „Restless Soul“.

Komu se líbilo debutové album, bude nadšení i z novinky. Fanoušci melodického hard rocku, kteří hledají žánrové inovace a přestávku od „normy“, budou jistě rozumět tomuto úžasnému závanu čerstvého vzduchu na rockové scéně. Album „Suburbia“ produkoval a mixoval multitalentovaný hudebník a producent Lars Fredrik Swahn (Dungeon, The Amazing) a koproducentem byl Allen.

FANS OF THE DARK je vzrušující nová kapela, kterou v létě 2020 založil bubeník a hlavní skladatel Freddie Allen, a hlavní zpěvák Alex Falk. Oba spolu chodili na střední školu ve Stockholmu a po několika letech se nedávno znovu spojil s vizí vytvořit kapelu, která by mísila melodie a přístup klasického a melodického rocku s prvky skvělé metalové hudby 80. let. Jejich hudební výstup v průběhu jejich prvních dvou alb je jednou z nejvíce vzrušujících věcí, které se vynořily z plodného melodického rocku ve Švédsku, předvádějící pevný, invenční hudební přístup s vynikajícími vokály.

TRACKLIST

1. Night Of The Living Dead
2. The Pirates Of Maine
3. Fantasia
4. Sick! Sick Sick!
5. Fright Night
6. Fans Of The Dark
7. The Goblin King
8. Restless Soul

LINEUP

Alex Falk – vocals
Oscar Bromvall – guitars
Rickard Gramfors – bass
Freddie Allen – drums

Previous post Celých 10 let čekali fanoušci na nová album švédských DRAGONLAND. Album „The Power Of The Nightstar“ za to stojí.
Next post Playlist Music on Air 42/2022