Valdemar On The Run v PLAYLIST MUSIC

Sdílení

Valdemar Shíbal je nejen vynikající muzikant a autor, ale také frontman a tvůrčí osobnost kapely Valdemar On The Run. Jsem velice rád, že Valdemar přijal pozvání do pořadu Playlist Music.

Hlavním tématem byl samozřejmě křest debutového EP, ale stihli jsme si i představit celou kapelu a odkrýt plány do budoucna.

Celý rozhovor si poslechněte ZDE

Valdemar On The Run v PLAYLIST MUSIC

Valdemar on the Run je folk-rocková kapela s přesahem do pop music, funku a blues. Jejich tvorba se nese ve znamení barvitosti, silných melodií a oduševnělých textů. Hudba této kapely je všechno, jen ne jednotvárná. Jádro kapely tvoří čtveřice ostřílených muzikantů z Konzervatoře Jaroslava Ježka a Janáčkovy Konzervatoře v Ostravě. V únoru tohoto roku vydali emotivní píseň „Domovina“, která je věnována lidem bojujícím za svobodu Ukrajiny. Velkého úspěchu se dočkal bluesrockový singl „Mana! s videoklipem, ve kterém ztvárnil hlavní roli herec Oskar Hes, který následně pro kapelu režíroval nejnovější klip k písni „Souznění“. 12. září vydali své debutové EP „Už tam budem!“, které křtili za společnosti Ondřeje Ládka (Xindl X).

Začalo to Valdemarovými ranými písničkářskými ambicemi, které se postupně rozvinuly v hluboké hudební zapálení. Řadu let Valdemar vystupoval jen sólově s akustickou kytarou, časem však zatoužil dát své tvorbě nový rozměr, a tak vznikla kapela Valdemar on the Run, kterou společně s Valdemarem Shíbalem (ak./el. kytara, zpěv) tvoří Roman Šmahlík (bicí, cajon/perkuse), Daniel Páleník (el. kytara) a Daniel Bislimaj (baskytara).

Po úspěšných premiérách videoklipů v hudebním magazínu Frontman obdržela kapela pozitivní recenzi v časopise Headliner. Song Mana zvítězil v hitparádě QR TICKET HITS na rádiu Hey a rádiu Sázava a Valdemar byl hostem v rádiovém pořadu Rock Music CZ. O vydání debutového EP napsal článek například server Hudební knihovna a k tomuto tématu vznikl také rozhovor pro magazín V zákulisí.

https://www.facebook.com/valdemar.on.the.run
https://www.instagram.com/valdemar_on_the_run/
https://www.youtube.com/channel/UCTSqBmRGeVVH_MUX9kzp0Cg
https://music.apple.com/cz/artist/valdemar-on-the-run/1558929973
https://valdemarontherun.cz/

Previous post Láska natočil album Druhá, které představuje klipem Dokonalá. Režie se ujal kamarád a známý herec Jaromír Nosek.
Next post Svatba není o začátku, ale o výdrži. O tom je nový klip skupiny Harlej v hlavní roli s herečkou Janou Švandovou.