The Rasmus představují nový singl Bones a hlásí koncertní návrat do Čech.

Sdílení

The Rasmus představují „Bones“, první singl z chystaného alba, a hlásí koncertní návrat do Čech. Plánují svůj doposud největší tuzemský halový koncert.

Od vydání posledního alba finské skupiny The Rasmus Dark Matters uplynuly čtyři roky. Během pandemie se The Rasmus věnovali nahrávání svého desátého alba společně s dánským producentem Joshuou působícím ve Velké Británii. The Rasmus se vracejí s prvními plody této spolupráce v podobě nového singlu Bones.

Po písni Bones budou následovat další singly, které zkrátí čekání na celé album, jehož vydání je naplánováno na rok 2022. Konkrétní datum bude ještě upřesněno. Chystané album podpoří plánované celosvětové turné.

Na zvukové stránce singlu a alba se podílí producent Joshua, který má na kontě spolupráce s kapelami a zpěváky Kent (7 švédských Grammy), MEW, Kashmir (6 dánských Grammy), Guano Apes, Broder Daniel, Carpark North a mnoha dalšími. Byl producentem roku 2010 ve Švédsku a podílel se na mnoha platinových a zlatých albech jako producent a zvukař.

Lauri Ylönen, zpěvák The Rasmus, přibližuje, co bylo inspirací k napsání prvního singlu z chystaného alba: „Bones je písnička o špatné karmě. Cokoli v životě uděláš, tak se ti vrátí. Dobré i zlé. Vždy se shledáš se svými činy. Vše se nám vrací. Důsledky našeho chování si nás vždy najdou. Tato písnička má mírně odlišný zvuk, ale stále jsou to The Rasmus. Po více než roce práce je velmi dobrý pocit konečně vydat novou hudbu. Vypustit tuhle píseň z klece a nechat ji volně letět.“

Úspěšná finská kapela The Rasmus plánuje vydání svého desátého alba na rok 2022. Nyní již na svých stránkách odtajnila termíny celosvětového turné, které se uskuteční na podzim roku 2022. V jeho rámci hlásí i návrat do České republiky. Koncert je plánovaný na 15. října 2022 ve Foru Karlín. Pořádá ho Live Nation. Bude se jednat o doposud největší tuzemské halové vystoupení kapely. Kvarteto okolo zpěváka Lauriho se nejlépe cítí na pódiu, a tak je určitě na co se těšit. V minulosti absolvovali The Rasmus turné třeba s Red Hot Chili Peppers, Garbage a dalšími.

Skupina Rasmus vznikla v roce 1995, během studií na střední škole. Její debut „Peep“ se v rodném Finsku rychle stal zlatým a z kluků ve věku 16 let staly rockové hvězdy. Následující album „Playboys“ bylo rovněž oceněno zlatem a skupina za ně získala cenu Emma, finskou obdobu Grammy. Její třetí album „Hell of a Tester“ obsahovalo skladbu „Liquid“, která byla finskými hudebními kritiky zvolena nejlepším singlem roku. Album „Into“ z roku 2001 získalo ve Finsku dvojnásobnou platinu a debutový singl „F-F-F-F-Falling“ se dostal na vrchol hitparády. Kapela si začala získávat mezinárodní publikum a vyrazila na turné po celé Evropě. Páté album „Dead Letters“, vydané v roce 2003, se stalo největším průlomem kapely, zejména díky úspěchu singlu „In the Shadows“, ale i díky dalším hitům „First Day Of My Life“, „Guilty“ a „In My Life“. Album „Hide from the Sun“ z roku 2005 získalo ve Finsku platinovou desku. V roce 2008 vyšlo dalśí album „Black Roses“, které produkoval Desmond Child (Bon Jovi, Alice Cooper, Kiss). Po vydání kompilace „Best of The Rasmus: 2001-2009“ a Lauriho sólového LP z roku 2011 s názvem „New World“ vydali The Rasmus v roce 2012 osmé album „The Rasmus“. V roce 2017 se kapela vrátila s albem „Dark Matters“.

The Rasmus jsou stále jednou z nejžádanějších evropských rockových kapel. Absolvovali bezpočet turné ve Skandinávii, ale také ve střední Evropě, Asii, Japonsku, Kanadě, USA a Jižní Americe.

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 20 / 2021
Next post Playlist Music ( On Air ) – 21 / 2021