Playlist Music ( On Air ) – 29 / 2022 ( 23. 07. 2022 )

Sdílení

Prázdninový speciál: The Best of – Nejlepší hudební tipy 3/2022

  • Udo Dirkschneider – We Will Rock You
  • Traktor – Testament … Novinka
  • Visions Of Atlantis – Legion Of The Seas
  • A New Revenge – Only The Pretty Ones
  • Crystal Ball – I Am Rock
  • Ronnie Atkins – Make It Count
  • Merlin – Nevada
  • Blind Guardian – Secrets Of The American Gods
  • The Big Deal – Never Say Never
  • Avantasia – Carry Me Over

Poslechni si Playlist Music

UDO DIRKSCHNEIDER – We Will Rock You

Stálice německé metalové scény Udo Dirkschneider (U.D.O., ex-Accept) vydal své nové album My Way 22. dubna.

My jsme si v březnovém Playlist Music představili první singl z tohoto alba, a rovnou cover verzi klasiky „We Will Rock You“.

„QUEEN ukázali, jak všestranná může kapela být“, říká Udo. „Vždy mě fascinovali a byli jednou z mých úplně prvních nejoblíbenějších kapel. QUEEN mě hudebně inspirovali a dodnes rád poslouchám všechny jejich desky. Nejvíce se mi líbila živá verze ‚We Will Rock You‘, proto jsem ji použil pro svou cover verzi.“

My Way bude obsahovat 17 cover verzí právě těch písní, které hudebníka a zpěváka nejvíce ovlivnily. Jsou mezi nimi nejrůznější klasiky z hudební historie – včetně těch, které byste od Uda možná nečekali. Za každou skladbou se skrývá nejen velmi osobní příběh, ale také někdy překvapivé aranžmá, které i přes velmi individuální provedení žije a dýchá Udovým rukopisem. „Teď, když slyším píseň, vzpomínám si na dobu, kdy jsem jako velmi mladý Udo šel ven rozsvítit město a prožil všechny příběhy, které lze zažít jen pozdě v noci v klubech.“

TRAKTOR – Testament

Tuzemská kapela Traktor vydala v březnu další skladbu se svého aktuálního alba „Sedmá strana kostky“.  Singl „Testament“ rovnou opatřili i videoklipem a tato balada se tematicky zabývá vojenskou tematikou.

„Předně vám chceme říct“, uvedla tehdy kapela na svém profilu, „že scénář k tomuto klipu vznikl na podzim minulého roku a natáčení proběhlo letos v lednu. Netušili jsme, jak moc aktuální bude…“.

VISIONS OF ATLANTIS – Legion Of The Seas

Také Visions Of Atlantis se v březnu chystali vydat své nové studiové album. To nakonec vyšlo 13. května a jmenuje se „Pirates“.

Visions Of Atlantis svými posledními alby bezesporu dokázali, že jsou na vrcholu metalové scény. Nyní se kapela vydává na novou dobrodružnou cestu a vzrušující kapitolu, která představuje zlom v jejich diskografii, a to právě s novým albem „Pirates“.

Současně s oznámením termínu vydání alba tato mezinárodní kapela představila i první ochutnávku, singl „Legion Of The Seas“.

CRYSTAL BALL – I Am Rock

V březnu se na pultech obchodů objevilo očekávané jedenácté studiové album švýcarských melodických hard rockerů Crystal Ball, Album produkoval, mixoval a masteroval Stefan Kaufmann (ex Accept, UDO) a zní prostě skvěle.

RONNIE ATKINS – Make It Count

Respektovaný dánský hardrockový zpěvák a skladatel Ronnie Atkins z Pretty Maids v březnu zveřejnil videoklip ke své nové písni „Make It Count“, která je titulní skladbou jeho nového sólového alba. To vyšlo 18. března.

Melodicky hardrockové mistrovské dílo Make It Count vyšlo téměř rok na den po vydání předchozího Atkinsova sólového alba, kritikou oceňovaného One Shot.

Příběh Make It Count vypráví sám Ronnie Atkins:

Já a můj skvělý tým hudebníků jsme postupovali přesně podle stejného postupu jako u One Shot, protože se stále cítím trochu, jako bych závodil s časem kvůli své diagnóze. Takže jsem v podstatě poslal své písně producentovi ( Chris Laney ), který pak pracoval na demu. Když jsme byli spokojeni s aranžemi, tak jsem nahrál vokály a pak jednotliví muzikanti nahráli své skladby. Už jsem měl docela dost nápadů z doby, kdy vyšlo album One Shot. Rád bych také řekl, že jsem se během celého procesu cítil docela dobře, alespoň fyzicky. A tentokrát jsem měl možnost se s některými hudebníky skutečně osobně setkat, protože omezení Covid-19 nebyla tak přísná jako v roce 2020, kdy jsme nahrávali poslední album.

MERLIN – Nevada

Danny Horyna se skupinou Merlin vydal před třiceti lety eponymní album. Časem se pro ně mezi fanoušky zavedl název podle jednoho z hitů – Nevada. Letos v březnu se k radosti fanoušků objevila na pultech jeho reedice, a to v remasterované podobě.

Blind Guardian – Secrets of the American Gods

Němečtí Blind Guaedian připravují vydání nového alba a termín je prozatím plánován na letošní září. Už na konci minulého roku kapela zveřejnila první singl a v bžeznu jej následovala další ochutnávka, tentokrát skladba „Secrets of the American Gods“.

Další ukázky prý budou následovat, říká zpěvák Hansi Kürsch a dodává:

 „Jsem hodně zvědavý, co na ni lidi řeknouDeska je hodně silná a myslím, že dost fanoušků překvapí svou přímočarostí. Tedy samozřejmě přímočarostí na poměry BLIND GUARDIAN. Je hodně pestrá a chytlavá, ale zároveň hodně syrová.

The Big Deal – Never Say Never

Playlist Music v březnu představil i debutový singl srbských hard rockerů The Big Deal. Song „Never Say Never“ je i dnes k dispozici na všech platformách pro streamování hudby a na video se můžete podívat i na webu playlistmusic.cz

The Big Deal se dvěma vynikajícími vokalistkami, Anou Nikolic a Nevenou Brankovic (která je také velmi zkušenou hráčkou na klávesy/klavíry), nabízí chytlavý, působivý zvuk, který osloví jak fanoušky melodického rocku, tak hardrockové fanoušky. „Never Say Never“ je ochutnávkou z debutového alba „First Bite“ , které vyšlo 13. května.

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 28 / 2022 ( 16. 07. 2022 )
Next post Playlist Music ( On Air ) – 30 / 2022 ( 30. 07. 2022 )