Playlist Music ( On Air ) – 05 / 2022

Sdílení

Další týden nám utekl dřív, než jsme se nadáli a je tady další Playlist Music na Rádiu Hey!

Hudební magazín, ve kterém vám týden co týden přinášíme hudební tipy, novinky a zajímavosti.

Od toho všeho tady máme dost, proto se pohodlně usaďte a užijte si naplno pátý letošní Playlist Music

AXEL RUDI PELL – She’s a Lady   …   novinka

Loni vydal Axel Rudi Pell druhé album coverů. Ani ne po roce už ovšem chystá další desku. Album XXIII“ vyjde 15. dubna a už 18. února ji bude předcházet singl „Survive“.

„Jsem si jistý“, říká Axel, že moji fanoušci dostanou přesně ten typ skladby, jaké ode mě čekají. Je to naše typická věc, které vévodí fantastický vokál Johnnyho Gioeliho“.

No, vzhledem k tomu, že na novinku si musíme ještě několik dní počkat, nabízím dnes hudební tip v podobě aktuálního singlu z předchozího alba

BREAKING BENJAMIN – Iris   …   z archivu Playlist Music

Breaking Benjamin je americká hudební skupina hrající alternative metal.

Skupina byla založena v roce 1998 zpěvákem Benjaminem Burnleym a bubeníkem Jeremym Hummelem a velmi rychle si získala mnoho fanoušků. Název „Breaking Benjamin“ vzešel z dřívějšího Benjaminova sólového pokusu. A traduje se historka o upuštění a rozbití mikrofonu.

Ale dost řečí, další hudební tip je od Breaking Benjamin

NERGARD – Blood Red Skies   …   novinka

Norští symfoničtí metalisté Nergard zveřejnili lyric video k jejich cover verzi epické písně Judas Priest „Blood Red Skies“, která byla vydána prostřednictvím Pug-Nose Records 19. listopadu 2021. Frontman kapely Andreas Nergård vysvětluje, proč se rozhodl převzít tuto konkrétní píseň: „Pro mě je ‚Blood Red Skies‘ NEJLEPŠÍ skladbou na albu Judas Priest z roku 1988 Ram It Down a je to trestuhodně podceňovaná píseň. Sami Priest tuto skladbu hráli naživo až 23 let po vydání alba. Chtěli jsme posvítit na tuto úžasnou skladbu a zároveň vzdát hold metalovým bohům“.

CRYSTAL VIPER – The Calling   …   hudební tip

Polská heavymetalová kapela Crystal Viper vydá nové album „The Last Axeman“. Deska vyjde 25. března.

Za vznikem kapely v roce 2007 stojí zpěvačka a kytaristka Marta Gabriel. Své debutové album vydali v roce 2007. Od té doby koncertovali ve více než 15 zemích, hráli v malých klubech i na velkých open air festivalech, vydali osm studiových alb a spoustu singlů. Jedna věc je tak jistá: jsou jednou z nejpracovitějších a nejodhodlanějších kapel své generace.

Jejich nejnovější album, „The Last Axeman“, bude oficiálně mini-LP, ale ve skutečnosti obsahuje více materiálu než mnoho plnohodnotných alb. Strana A začíná novou verzí rané klasiky Crystal Viper a oblíbenou fanoušky, „The Last Axeman“, a po ní následuje zbrusu nová píseň s názvem „In The Haunted Chapel“

Album bude obsahovat i jeden překvapivý cover song, předělávku „Ulitsa Roz“, původně nahranou ruskými heavymetalovými hrdiny, kapelou Aria. Všechny tyto tři písně jsou exkluzivní a budou dostupné pouze na tomto albu.

PLUSH – Better Off Alone   …   novinka

Rocková kapela Plush odhalila svůj zbrusu nový singl a video „Better Off Alone“, skladbu z jejich stejnojmenného debutového alba. Tato píseň navazuje na předchozí singl „Hate“, který se umístil na 24. místě v Billboard Mainstream Rock Chart a utábořil se tam celkem 17 týdnů v kuse. „Better Off Alone“ je nabitá energií a je to píseň energii posilující. Je to druh rocku, který rezonuje s posluchači všech věkových kategorií a má nezapomenutelný refrén. Video režíroval Dale „Rage“ Resteghini.

EVANESCENCE – Bring Me To Life   …   výročí ( gratulace k úspěchu )

Evanescence dosáhli velkého úspěchu a významného milníku v době internetu, videoklip „Bring Me To Life“ překonal miliardu zhlédnutí. Gratulace je rozhodně na místě, protože podobného úspěchu metalové kapely nedosahují běžně. Evanescence se tak připojili k několika metalovým a hardrockovým hudebníkům, kteří se mohou tímto úspěchem chlubit.

Patří mez ně třeba AC/DC ( Thunderstruck ), Metallica ( Notings Else Matters ), nebo Guns N‘ Roses ( Sweet Child O‘ Mine, November Rain )

Kapelu Evanescence si doufejme užijeme i naživo. Jejích koncert je plánovaný na 10. června v pražském Foru Karlín.

Playlist Music ( On Air ) – 05 / 2022

TIMELESS MIRACLE – Witches Of Black Magic … hudební tip Playlist Music
AXEL RUDI PELL – She’s a Lady … novinka
BREAKING BENJAMIN – Iris … z archivu Playlist Music
NERGARD – Blood Red Skies … novinka
CRYSTAL VIPER – The Calling … hudební tip
WILDNESS – Die Young … hudební tip
PLUSH – Better Off Alone … novinka
EVANESCENCE – Bring Me To Life … výročí ( gratulace k úspěchu )
ERIC CLAPTON – Layla … z archivu Rádia Hey
BONFIRE – Africa … hudební tip

Previous post SONATA ARCTICA a bezkonkurenční akustické album „Acoustic Adventure“
Next post Playlist Music ( On Air ) – 06 / 2022