SONATA ARCTICA a bezkonkurenční akustické album „Acoustic Adventure“

Sdílení

Finské ikony melodického metalu SONATA ARCTICA měly před koncem minulého roku uzavřít své evropské turné „Acoustic Adventure“. Bohužel turné muselo být z pochopitelných důvodů odloženo na konec roku 2022. Fanoušci se ale nemusí bát, protože kapela přináší do jejich domovů příjemnou atmosféru koncertu v obýváku v podobě první části jejich dvoudílného alba „Acoustic Adventures“, které vyšlo 21. ledna 2022 prostřednictvím Atomic Fire.

Adaptaci dvanácti skladeb napříč diskografii kapely, „Acoustic Adventures – Volume One“, nahrál a produkoval Mikko Tegelman ve finském Studio57, a spolu s baskytaristou Pasi Kauppinenem byl také zodpovědný za mix a mastering alba. Celkový zážitek okouzlujícím způsobem završuje kresba dlouholetého spolupracovníka kvintetu a krajana Janne Pitkänena (NIGHTWISH, AURI aj.). První singl „The Rest Of The Sun Belongs To Me“, i s videem, je k dispozici na našem webu.

Klávesista Henrik „Henkka“ Klingenberg k tomu říká:

„The Rest Of The Sun Belongs To Me“ byla píseň, která se poprvé objevila jako bonusová skladba pro Japonsko v roce 2003, přesně v době, kdy jsem se ke kapele připojil. Když jsme v roce 2019 začali aranžovat písně pro druhé turné „Acoustic Adventures“, tato skladba se stále objevovala a rozhodli jsme se to zkusit. Náš drahý přítel Masi Hukari, který se k nám připojil na pódiu na turné, odvedl hodně práce na tomto konkrétním aranžmá a myslím, že jeho příspěvek byl opravdu důležitý v tom, jak tato píseň dopadla. Pro tuto desku jsme použili živé aranžmá jako výchozí bod, takže to, co slyšíte, je mírně upravená verze aranžmá turné 2019. Rozhodli jsme se použít tuto píseň jako první singl, protože je opravdu odlišná od původní studiové verze a jako vždy raději nabízíme něco nového a zajímavého pro naše fanoušky i pro nás samotné.

Adventures – Volume One« – Seznam skladeb:

The Rest Of The Sun Belongs To Me
For The Sake Of Revenge
A Little Less Understanding
Alone In Heaven
Tallulah
Don’t Say A Word
As If The World Wasn’t Ending
Paid In Full
Tonight I Dance Alone
The Wolves Die Young
Wolf & Raven
On The Faultline

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 04 / 2022
Next post Playlist Music ( On Air ) – 05 / 2022