Playlist Music ( On Air ) – 04 / 2022

Sdílení

Poslední lednový týden a máme za sebou první měsíc v novém roce. Že to ale uteklo?

Na Rádiu Hey startuje čtvrtý letošní Playlist Music a pravidelným posluchačům určitě nemusím připomínat, že se i tentokrát mohou těšit na desítku hudebních tipů a novinek.

Já jsem Standa Čeněk a jako vždy Vám přeji pěkný poslech…

METALITE – Cloud Connected   …   novinka

Švédští Metalite vydávají druhý singl z aktuálního alba „A Virtual World“ a dokazují tak znovu, že jsou moderní kapelou, která funguje jinak než většina melodických metalových kapel. A funguje skvěle, navíc celé to zdokonaluje špičková produkce Jacoba Hansena (Volbeat, Amaranthe a další…)

POWER QUEST – Now Is The Time   …   novinka

Power Quest vydali zbrusu nový digitální singl s názvem „Now Is the Time“ prostřednictvím Inner Wound Recordings.

Steve Williams z Power Quest komentuje nový singl:

„Tato píseň je opravdu o tom, jak co nejlépe využít své příležitosti v životě, protože jen zřídka zaklepou na vaše dveře více než jednou. Chtě nechtě si uvědomíte , že jak stárneme, tyto šance se zmenšují. Takže využijte šanci, dokud můžete a neohlížejte se a nelitujte toho, že jste věci nechali uklouznout. „Now Is the Time“ je hudebně šlapák ve středním tempu se stadiónovou rockovou atmosférou a třeskutou kytarou Glyna Williamse. „

KOMUNÁL – Pod maskou klauna   …   novinka/video

Tuzemská kapela Komunál zveřejnila nový videoklip ke skladbě „Pod maskou klauna“, který natáčela, spolu se svými fanoušky, během koncertu v Pražské Lucerně. Na video se podívejte níže a skladbu zařazujeme jako dnešní hudební novinku v Playlist Music

ROCKTOM – Šance   …   novinka

Středočeská kapela Rocktom představila v pátek svým fanouškům nové video k songu „Šance“. Posluchači Rádia Hey ovšem mohli tento singl slyšet ve speciální předpremiéře už v úterý v „Dobrém ránu“. Nejen o novém songu, ale i o přípravách na nadcházející sezonu jsme si povídali s Petrem Kuncem a Zdeňkem Klápou.

Petr Kunc a Zdeněk Klápa On-Air – Rozhovor v playlist Music na Rádiu Hey! – 29. ledna 2022

KISSIN‘ DYNAMITE – Good Life   …   z nového alba

Krátce po vydání je nové album německých Kissin‘ Dynamite – „Not The End Of The Road“ na sedmém místě německého albového žebříčku. Před časem navíc kapela vydala charitativní singl Good Life spolu s bombastickým videoklipem.

Kissin‘ Dynamite již nějakou dobu bojují proti dětské rakovině silou své hudby. V této naléhavé kampani nyní pokračují vydáním charitativního singlu „Good Life“, jehož součástí jsou i špičkoví hosté Charlotte Wessels, Alea der Bescheidene (Saltatio Mortis) a Guernica Mancini (Thundermother).

DYMYTRY – Revolt   …   z nového alba

Od 14 ledna můžete na pultech obchodů najít šesté album kapely Dymytry. Nese titul „Revolt“ a stalo se dokonce i mezinárodně vydávaným titulem pod křídly labelu AFM Records. K tomu se můžete těšit na nového zpěváka, kterým je Alen „A.L.“ Ljubic. Za mne má toto album určitě doporučení titulní skladbu nabízím, jako jednu z dnešních novinek

SKYLLET – Surviving The Game   …   z nového alba

O kapele Skillet už toho poslední dobou bylo řečeno mnoho, bezpochyby jde o jednu z nejvýznamnějších kapel tzv. křesťanského metalu. Album „Dominion“, které vyšlo 14. ledna je jejich jedenáctou řadovkou a obsahuje celkem dvanáct vydařených kousků. Jedním z těch, které předcházely vydání alba je „Surviving The Game“, hutná skladba s těžkotonážním elektronickým základem. Mimochodem o produkci tohoto songu se postaral Kevin Churko, známý ze spolupráce s Ozzym Osbournem, Papa Roach nebo Disturbed.

GIRISH AND THE CHRONICLES – Hail To The Heroes   …   novinka z chystaného alba

Indická metalová kapela Girish And The Chronicles oznámila termín vydání nového alba. „Hail To The Heroes“ vyjde 11. února 2022 a půjde už o třetí album kapely.

 „Bude to mít všechny hudební prvky, které rádi slyšíme v našem každodenním životě, což se samozřejmě točí kolem starého dobrého Rock ‚n Rollu. Naše publikum může očekávat skvělé album!“ A Girish And The Chronicles tento slib splnili. „Hail To The Heroes“, celkově třetí album, ukazuje, že kapela udělala obrovské skoky kupředu od jejich předchozího alba „Rock The Highway“ (2020). Album vás chytne od prvních tónů úvodní skladby „Primeval Desire“ a už nepustí.

Girish pokračuje: „Jsme hard rock / melodic-heavy metalová kapela. Rádi tvoříme hudbu, na které jsme vyrostli a která se točí kolem 80. let. Rádi bychom však přidali jednu nebo dvě písničky, které budou mít velmi odlišnou atmosféru. Mohlo by to být ve formě progresivní písně nebo možná riffu, který má v sobě trochu Indie. Celkově to považujeme za jízdu na horské dráze. Cítíme, že bez ohledu na to, jak moc jsme tomuto umění oddáni, stále bychom se neměli bránit tomu, abychom prozkoumali více, ale aniž bychom ztratili podstatu toho, co skutečně milujeme.“

SONATA ARCTICA – The Rest Of The Sun Belongs To Me ( Acoustic )  …   z nového alba

Finské ikony melodického metalu SONATA ARCTICA měly před koncem minulého roku uzavřít své evropské turné „Acoustic Adventure“. Bohužel turné muselo být z pochopitelných důvodů odloženo na konec roku 2022. Fanoušci se ale nemusí bát, protože kapela přináší do jejich domovů příjemnou atmosféru koncertu v obýváku v podobě první části jejich dvoudílného alba „Acoustic Adventures“, které vyšlo 21. ledna 2022 prostřednictvím Atomic Fire.

Více v článku ZDE!

Playlist Music ( On Air ) – 04 / 2022

DRAGONFORCE – Cry Thunder … hudební tip Playlist Music
METALITE – Cloud Connected … novinka
POWER QUEST – Now Is The Time … novinka
KOMUNÁL – Pod maskou klauna … novinka/video
ROCKTOM – Šance … novinka
KISSIN‘ DYNAMITE – Good Life … z nového alba
DYMYTRY – Revolt … novinka
SKYLLET – Surviving The Game … z nového alba
GIRISH AND THE CHRONICLES – Hail To The Heroes … novinka z chystaného alba
SONATA ARCTICA – The Rest Of The Sun Belongs To Me ( Acoustic ) … z nového alba

Previous post THE RASMUS oznamují změnu v kapele, účast v soutěži Eurovize a nový singl Jezebel
Next post SONATA ARCTICA a bezkonkurenční akustické album „Acoustic Adventure“