Sdílení

Playlist Music ( On Air ) – 46 / 2021

Hudební tip: Freedom Call – 111 – the Number of the Angels
Hudební tip Playlist Music: Illumishade – Rise
Hudební výročí: Roxette – Joyride
Novinka: Ghost – Hunter’s Moon
Hudební tip Rádia Hey: Nightwish – Harvest
Novinka: Hammerfall – Templars Of Steel ( Reedice Renegade 2.0 / 2021 )
Novinka: Hudba Praha Band – Barevný sny
Z archivu Rádia Hey: The Rolling Stones – Mixed Emotions
Novinka: Majestica – This Christmas
Christmas Tip: Point North: All I Want For Christmas Is You

Hudební tip Playlist Music: Illumishade – Rise

Hudební tip Playlist Music tentokrát představuje poměrně nový projekt zpěvačky Fabienne Erni a kytaristy Jonase Wolfa „Illumishade“. Projekt projekt vznikl 1. ledna 2020. Muzika je postavena na úderných kytarách, spolu s výrazným hlasem Fabienne, který zní v tomto případě možná trochu civilněji, než v její domovské kapele Eluveitie.

Debutové album „Eclyptic: Wake of Shadows“ vyšlo 15. května 2020. Vydání alba doprovázely tři samostatné singly a jeden z nich, „Rise“, je dnešním hudebním tipem Playlist Music. Rise je balada, která se z jemného úvodu se smyčci parádně rozjede a graduje kytarovým sólem.

Hudební výročí: Roxette – Joyride

Roxette slaví třicet let od vydání alba „Joyride“ a tohle výročí se pochopitelně neobejde bez parádního dárku pro fanoušky. Tím dárkem je nabušená reedice.

Album „Joyride“ vyšlo před třiceti lety v březnu. Šlo o třetí album švédské dvojice a kromě nesmrtelného titulního hitu přineslo další úspěšné skladby, jako „The Big L.“, „Spending My Time“ nebo „Fading Like A Flower (Every Time You Leave)“ a s více než jedenácti miliony prodaných kusů se album stalo komerčně nejúspěšnějším titulem Marie Fredriksson a Pera Gessleho. A právě v pátek 26. listopadu, vyšla výroční reedice s velkým množstvím bonusů.

Kromě alternativních verzí singlů nabídne sbírka také několik remixů, b-strany tehdy vydaných singlů, nebo raritní živé nahrávky. Nechybí ani rozsáhlý booklet mapující vznik celé desky.

Výroční edici můžete mít na CD, nebo na vinilu, k dispozici budou samozřejmě i barevné verze, a to edice barvy oranžovo-mramorové.

Novinka: Ghost – Hunter’s Moon

Švédská heavymetalová hudební skupina Ghost oznámila termín vydání nového studiového alba. Krom toho tahle parta kolem Tobiase Forgeho dorazí i do Prahy.

Album vyjde v první polovině příštího roku a pochopitelně tomu předchází malá ochutnávka v podobě singlu „Hunter’s Moon. Ghost vystoupí 24. dubna v pražské O2 areně.

Hudební tip Rádia Hey: Nightwish – Harvest

Finští metaloví králové Nightwish bohužel opět musí přeložit plánované evropské turné, a tedy i pražský koncert, který se měl původně uskutečnit už v prosinci 2020. Nový termím je 21. prosince 2022.

Nightwish v pražské O2 areně představí své loňské studiové album „Human.:||:Nature“.

Speciálním hostem budou Beast In Black.

Novinka: Hammerfall – Templars Of Steel ( reedice )

Švédská heavymetalová skupina Hammerfall vydala 12. listopadu reedici celosvětově uznávaného a průlomového alba „Renegade“ z roku 2000. Třetí studiové album se tehdy rozhodla kapela nahrávat v Nashvillu a ke spolupráci si přizvali známého producenta Michaela Wagenera. A stálo to za to. „Renegade zaznamenalo mega úspěch. Reedice „Renegade 2.0“ vyšla v dříve nevydaných formátech a samozřejmě s dalšími bonusy.

Novinka: Hudba Praha Band – Barevný sny

Album „Barevný sny“ kapely Hudba Praha Band je pro skupinu, respektive její protřelé protagonisty, paradoxně debutovým albem. V roce 2015 se skupina Hudba Praha rozštěpila na dvě formace, které pokračují v produkci písní Hudby Praha a Jasné Páky. Kytarista Vladimír Zatloukal se spojil s dalšími původními členy Hudby Praha – Jirkou Jelínkem, Ludvíkem Emanem Kandlem a svým mladším bratrem Bohumilem Zatloukalem – a založil kapelu Hudba Praha Band. Album Barevný sny vyšlo v polovině listopadu a objevil se i druhý sing, titulní song „Barevný sny“.

Z archivu Rádia Hey: The Rolling Stones – Mixed Emotions

Ani v dnešním playlist Music nebude chybět pohled do hudebního archivu. Z archivních klenotů Rádia Hey to budou The Rolling Stones – Mixed Emotions.

Novinka: Majestica – This Christmas

Majestica i letos připravila svým fanouškům Vánoční překvapení v podobě alba „Christmas Carol – Extended Version“, které vyšlo 12. listopadu a teď se objevuje druhý singl „This Christmas“. Video k němu najdete na playlistmusic.cz

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 45 / 2021
Next post Playlist Music ( On Air ) – 47 / 2021