Sdílení

Sychravé podzimní počasí nás ani na chvilku nenechalo na pochybách, že skutečná zima už asi brzy zaklepe na dveře. Víc než chřipky a rýmičky nás ale ser… Nás ale trápí další covidová opatření. Darmo mluvit.

Týden s sebou ale přinesl i příjemné věci v podobě hudebních novinek a hudebních tipů v Playlist Music.

Novinku představí Sixx A.M, nebo skupina Škwor a tentokrát máme v nabídce hned dvě hudební výročí.

Na Rádiu Hey začíná Playlist Music

Novinka: Sixx A.M. – Penetrate

Bestofka s největšími hity amerických Sixx A.M. se na trhu objevila na konci října. Vydání kompilace předcházel singl s rockovou verzí skladby „Skin“. Kapela se nyní může pochlubit další skladbou a také novým lyric videem. Řeč je o skladbě „Penetrate“.

Výběrovka „Sixx: A.M.‘s Hits“ obsahuje několik největších hitů kapely Sixx A.M. spolu s oblíbenými skladbami fanoušků a doplněna je o dosud nehrané skladby.

Hudební tip: Magnum – Oh Christmas Day

Fanoušci britské rockové kapely Magnum netrpělivě čekají na nové studiové album. „The Monster Roars“, které vyjde 14. ledna 2022. My už jsme si minule představili první ochutnávku „I Won’t Let You Down“. Druhý singl je ohlášen na 17. prosince 2021.

Abychom si to čekání trochu zkrátili, a taky proto, že se pomalu blíží Vánoce, vybírám z archivu „Oh Christmas Day“ z alba „Rock Art“ z roku 1994

Novinka: Amarante – PvP

Švédští AMARANTHE o sobě po čase opět dávají vědět a do světa posílají novinku PvP (Player versus player) ze světa počítačových her. Skladba je zároveň oficiální hymnou mistrovství v e-sportu, které se koná v těchto dnech.

Připomeňme si. Že zatím poslední album Amaranthe „Manifest“ vyšlo v roce 2020.

Výročí: U2 – One

Do kategorie hudebních výročí dnes určitě patří irská skupina U2. Ty nyní slaví 30 let od vydání legendárního a v mnoha směrech přelomového alba „Achtung Baby“. (18. listopadu). To samozřejmě nejde bez oslavy.

V pátek vyšly dvě verze této nahrávky na vinylech doplněné o plakát a osmistránkový booklet s texty všech písní. Standardní varianta je klasicky černá, deluxe edice je v červené a modré barvě, je limitovaná, speciálně zabalená, ručně očíslovaná a v kamenném obchodě ji nejspíš neseženete.

Speciální dárky U2 připravili i pro milovníky digitálního poslechu. Od pátku je k mání první, který obsahuje tři roky starou remasterovanou verzi alba a soubor remixů pojmenovaný „Under Remixes“. Rozsáhlejší balíček bude k dispozici od 3. prosince a bude obsahovat celkem padesát skladeb, z toho dvaadvacet vydaných digitálně úplně poprvé.

Novinka: Škwor – Tváře smutnejch hrdinů

6. listopadu uplynul přesně rok od vydání albové novinky Škwor Tváře smutnejch hrdinů, která si za tu dobu našla pevné místo v srdcích i uších fanoušků, stejně jako v koncertním setlistu populární kapely. Dokazuje to jak úspěšné letní koncertní turné, tak fakt, že album, které poprvé v historii kapely vyšlo také na vinylu, bylo oceněno Zlatou i Platinovou deskou Supraphonu. Coby poděkování za přízeň nyní Škwor vypustili v pořadí již čtvrtý klip, který vznikl k titulní skladbě „Tváří“ a je působivým ohlédnutím za letošní koncertní sezónou.

Výročí: Nirvana

Dnes si připomeneme ještě jedno hudební výročí, a to 30 let od vydání přelomové nahrávky „Nevermind“ od Nirvany. Výroční deluxe verze tohoto zásadního alba 90. let obsahuje 5 CD představujících nově remasterované album z původních analogových pásů, spolu se čtyřmi kompletními koncerty z turné „Nevermind“ z Amsterdamu v Nizozemsku, Del Mar v Kalifornii, australském Melbourne a z Tokia v Japonsku. Balíček navíc obsahuje Blu-ray kompletního a nově remasterovaného HD videa z koncertu „Live in Amsterdam“. A k tomu navíc čtyřicetistránková kniha v pevné vazbě s dosud nevydanými fotografiemi.

Playlist Music ( On Air ) – 43 / 2021

Hudební tip Playlist Music: A Sound Of Thunder – The Queen Of Hell (Feat. Veronica Freeman)
Novinka: Sixx A.M. – Penetrate
Hudební tip Rádia Hey: Metalwings – Fallen Angel in the Hell
Hudební tip: Magnum – Oh Christmas Day
Novinka: Amarante – PvP
Hudební tip: Trivium – Bleed into Me
Výročí: U2 – One
Novinka: Skwor – Tváře smutnejch hrdinů
Výročí: Nirvana – Smells Like Teen Spirit
Hudební tip: Bonfire – Africa

Previous post ŠKWOR děkuje fanouškům za přízeň novým singlem a klipem i LP reedicí alba Sliby & Lži
Next post Playlist Music ( On Air ) – 46 / 2021