Sdílení

Druhý adventní víkend s sebou přináší nový Playlist Music a já věřím, že Vám můj dnešní výběr hudebních tipů udělá radost. Konec konců, dal jsem si záležet.

Novinku „Advent“ nám představí AD INFINITUM, hrát budeme i z nového alba dánských VOLBEAT, nebo britských NEONFLY. A svým způsobem „novinkou“, ale především vzpomínkou bude i „In My Dreams“ z nového vzpomínkového alba Garyho Moora.

Já jsem Standa Čeněk a mám pro Vás Playlist Music.


Hudební tip Playlist Music: Rhapsody Of Fire – Terial the Hawk
Novinka: Ad Infinitum – Inferno
Hudební tip Rádia Hey: Beast In Black – Hardcore
Hudební vzpomínka ( novinka ): Gary Moore – In My Dreams
Z archivu Rádia Hey: Bruce Springsteen – Hungry Heart
Novinka: Volbeat – Becoming
Novinka: Dynazty – Advent
Novinka – Neonfly – The Future, Tonight ( feat Björn Strid )
Hudební výročí: Ozzy Osbourne, Elton John – Ordinary Man
Z archivu Playlist Music: ‚Sir‘ Oliver Mally’s Blues Distillery – Heading for a Fall


Novinka: Ad Infinitum – Inferno

Ad Infinitum je švýcarská symfonická metalová skupina, za jejímž zrozením v roce 2018 je vokalistka Melissa Bonny. Fascinující kvarteto pak doplňují bubeník Niklas Müller, kytarista Adrian Thessenvitz a baskytarista Korbinian Benedict. Hned po vydání svého debutového alba v loňském roce, uprostřed pandemie, Ad Infinitum dokázali upoutat značnou pozornost a nastartovali raketový vzestup na metalové scéně.

Na konci října vyšlo jejich očekávané album Chapter II – Legacy. Vydání alba předcházely tři singly – „Unstoppable“, „Afterlife ft. Nils Molin“, „Animals“, které jsme si představili i v našem pořadu. Nyní s objevuje čtvrtá novinka.

Hudební tip Rádia Hey: Beast In Black – Hardcore

Beast In Black se připravují na společné turné s finskými Nightwish. To muselo být kvůli pandemii již dvakrát přeloženo. Tentokrát to ale snad už musí vyjít. Nový termín pražského koncertu je 21. prosinec 2022. Obě kapely tady představí novinky z aktuálních alb. Kompletní seznam zastávek najdete na našem webu.

Hudení vzpomínka ( novinka ): Gary Moore – In My Dreams

Gary Moore se narodil 4. dubna 1952 Belfast, Severní Irsko a zemřel 6. února 2011 ve Španělsku. Byl to irský bluesrockový kytarista. Jako jedenáctiletý začal hrát na kytaru a v šestnácti se stal členem dublinské kapely Skid Row.

Bad For You Baby je uváděno, jako jeho poslední studiové album. Vyšlo necelé tři roky před jeho smrtí, v roce 2008. Nicméně nyní je tady album nové.

Má to však jednoduché vysvětlení.

Album s názvem How Blue Can You Get ( 2021 )  je kolekcí posbíraných písní, které doposud nebyly vydány na žádném z jeho alb.

Na poslední dubnový den naplánovala společnost Provogue/Mascot Label Group premiéru vzpomínkového alba „How Blue Can You Get“. Album obsahuje dosud nevydané songy. Baladu „In My Dreams“, kterou na albu doplňuje dalších 7 tracků, můžeme tedy dnes představit jako novinku, ale i jako vzpomínku na úžasného muzikanta.

Novinka: Volbeat – Becoming

Dánští Volbeat znovu vstupují na hudební scénu. Letos v létě představili hned dva nové singly „Wait a Minute My Girl“ a „Dagen Før“ a oznámili termín vydání nového alba. Uteklo to, album „Servant Of The Mind“ vyšlo v pátek a objevil se z ničeho nic i nový singl „Becoming“. A to je další dnešní novinka.

Novinka: Dynazty – Advent

Dynazty pracují na novém materiálu a chystají album.

„Advent“ je svědectvím veškeré syrové energie nashromážděné v této kapele od vydání našeho posledního alba,“ popisuje zpěvák DYNAZTY Nils Molin velmi očekávaný nový singl kapely. „Když nám pandemie v roce 2020 zastavila turné, rozhodli jsme se vližit naše úsilí do vytvoření toho nejlepšího a nejabsolutnějšího alba a verze nás samých. A tak jsme to udělali. „Advent“ je agresivní a ohnivý, a je to první ochutnávka z toho, co nás na chystaném albu čeká“ uzavírá Molin.

Poslední album DYNAZTY „The Dark Delight“ se stalo dosud nejúspěšnějším albem kapely. V roce 2020 vstoupilo do oficiálního žebříčku alb ve Švýcarsku na 12. místě, v Německu na 33. místě, ve Švédsku na 2. místě  albového žebříčku a 3. ve Finsku.

DYNAZTY: 
Nils Molin – vocals
Ove Magnusson – guitar
Mikael Lavér – guitars,
Jonathan Olsson – bass
Georg Härnsten Egg – drums

Novinka: Neonfly – The Future, Tonight

18. června 2021 vydali britští metalisté Neonfly své očekávané album s názvem „The Future, Tonight“.

Neonfly, vznikli v roce 2008 jako projekt kytaristy a skladatele Fredericka Thundera a vzala metalovou hudební scénu útokem. Kapela vydala dvě plnohodnotná alba, velmi dobře ceněná, a dosud nezapomenutelné debutové EP. Tato čtyřka odehrála nespočet turné s takovými skupinami, jako jsou Sonata Arctica, Dragonforce, Epica a Alice Cooper, abychom jmenovali alespoň některé, a objevili se na řadě prestižních festivalů, zejména Download, Bloodstock a Masters Of Rock.

Na novém , třetím albu Neonfly nečekejte žádné známky zpomalení: „The Future, Tonight“ obsahuje 10 moderních rockových hitů. Mohutných, ale chytlavých, spojených s tvrdými riffy, velkými metalovými groovy a rozhodně společensky uvědomělými texty. Nový hudební směr a nová tvůrčí éra kapely. Kytarista Frederick Thunder k tomu říká: „Od našeho posledního alba jsme se hodně vyvinuli a bylo pro nás nesmírně důležité posunout se kupředu jak hudebně, tak umělecky a vytvořit něco jedinečného a současného, co by definovalo zvuk Neonfly a vyčnívalo ze všeho ostatního“.

Aby nezůstalo jen u slov, ale došlo i na činy, Neonfly vydali také videoklip k titulní skladbě alba! S hostem, kterým není nikdo jiný, než legendární Björn Stride ze Soilwork, který má pro kapelu jen chválu: „Opravdu jsem si užil nahrávání vokálů pro tuto píseň. Skvělí hráči se spoustou háčků a melancholických melodií. Píseň má také některé docela nečekané obraty a je stejně epická, jako rocková.“

„The Future, Tonight“ je hluboce silné hudební dílo s přesvědčivým poselstvím, které se zabývá vážnými problémy duševního zdraví, deprese a závislosti – problémy, o které se kapela hluboce zajímá.

Skladbu „The Future, Tonight“ produkoval producent Romesh Dodangoda, nominovaný na cenu Grammy (Bring Me The Horizon, Motörhead), klávesy a orchestr zařídil Miro Rodenberg (Avantasia, Kamelot). Ohromující obal alba namaloval korejský umělec Gyeong Hwan Noh „Noma“.

„The Future, Tonight“ vyšlo 18. června 2021 prostřednictvím Noble Demon

Hudební výročí: Ozzy Osbourne, Elton John – Ordinary Man

Ozzy Osbourne se narodil jako John Michael Osbourne, 3. prosince 1948 v Astonu v Birminghamu. Asi nemusím dodávat, že je to anglický zpěvák známý působením v Black Sabbath, který od 80. let vystupuje sólově a nutno dodat, že velice úspěšně.

V současné době Ozzy Osbourne nahrává své nové sólové album a jak se nechal slyšet, podílí se na něm řada kytarových legend. Mezi nimi Eric Clapton, nebo Jeff Beck, nechybí ani jeho dlouholetí spoluhráči Tony Iommi a Zakk Wylde.

O chystaném albu ale až někdy příště, teď přejeme k narozeninám jen to nej…

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 46 / 2021
Next post T.N.S. děkují fanoušků a nadělují nový videoklip