Sdílení

15. června oslavil narozeniny Bernie Shaw, sólový zpěvák britské legendy Uriah Heep. Ve skupině je od roku 1986 poté, co se rozhodl přestěhovat do Anglie a zkusit štěstí v Londýně.

Takže je jasné, proč jsme dnešní Playlist Music odstartovali zrovna touhle britskou rockovou legendou.

Hudební tip

Ram Jam – Black Betty

Pokračujeme výletem do 70 let. Ram Jam je debutové studiové album stejnojmenné americké rockové skupiny z roku 1977. První skladba alba, singl „Black Betty“, je nejznámější skladbou kapely. 

Jen pro zajímavost, kapela musela být přejmenována speciálně pro britský hudební trh na „American Ram Jam“, aby nedošlo k záměně s britskou kapelou se stejným názvem.  

Novinka 

Powerwolf – Beast Of Gévaudan

Německá vlčí smečka Powerwolf si získává srdce svých fanoušků už od roku 2003. Obrovský úspěch sklidila parta Powerwolf se svým předloňským albem The Sacrament of Sin. Loni na podzim se pustili do přípravy materiálu na nové album. To už je hotové, má název Call of the Wild a vyjde v polovině července. První skladba, kterou Powerwolf pustili do světa, je Beast Of Gévaudan. 

Powerwolf se tady nechaki inspirovat Gévaudanskou bestií, která v 60. letech 18. století terorizovala provincii Gévaudan v jižní Francii. Její identita nikdy nebyla oficiálně potvrzena, a odnes je předmětem různých spekulací. 

Nicméně Powerwolf to pojali po svém. Podívejte se. 

Novinka

Motorband – Pár důvodů 

„Pár důvodů“, to je další singl z novinkového alba heavymetalové legendy Motorband „Černá a bílá“. Videoklip měl premiéru 26. dubna a pozitivní reakce fanoušků kapely na sebe nenechaly dlouho čekat. A to se nejednalo o první ochutnávku z nového alba. Kapela v nové sestavě už loni vydala dva singly. Před Vánoci údernou skladbu „Nechte mě bejt“ a další singl „Pravda nebo lež“. Teplická heavymetalová parta Motorband letos oslaví 35. narozeniny a album Černá a bílá“ je parádním dárkem pro kapelu i fanoušky. 

Hudební tip

Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow (from A Star Is Born)

V dnešním Playlist Music máme také jeden speciální soundtrack hudební tip. –Je z filmu „Zrodila se hvězda“, ve kterém si režisér Bradley Cooper zahrál po boku Lady Gaga jednu z hlavních rolí a snímek se stal výraznou filmovou událostí. Veřejnost i kritici nešetřili chválou, a to i díky působivému sountracku a především duetu „Shallow“. Píseň vyhrála sošku Oscar, Zlatý glóbus a dvě ceny Grammy za nejlepší filmovou píseň a nejlepší popový výkon dua nebo skupiny. Jenom na Youtube má toto video přes miliardu zhlédnutí. 

19. června 2021 | Seznam titulů aktuálního dílu pořadu Playlist Music | 2021 / 23

Uriah Heep – Nail On The Head
Ram Jam – Black Betty
Eclipse – When the Winter Ends
Powerwolf – Beast Of Gévaudan
Pretty Maids – Serpentine
Motorband – Pár důvodu
U.D.O. & Das Musikkorps Der Bundeswehr – We Are One
Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
Manfred Mann – Blinded By The Light
Beyond The Black – In The Shadows

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 22 / 2021
Next post Playlist Music ( On Air ) – 24 / 2021