Finští Amberian Dawn se opět objevují se zbrusu novou hudební nadílkou. Očekávejte album „Take A Chance – A Metal Tribute to ABBA“

Sdílení

Finští Amberian Dawn se opět objevují se zbrusu novou hudební nadílkou, která přináší světově proslulé písně legendární skupiny ABBA, samozřejmě upravené do té správné metalové podoby.

Cover album „Take A Chance – A Metal Tribute to ABBA“ vyjde 2. prosince prostřednictvím Napalm Records. Toto album, jak už název napovídá, vzdává hold jedné největších inspirací kapely.

Jako první ochutnávku toho, co lze očekávat, Amberian Dawn vydali první singl z alba s názvem „SOS“ plus nové lyric video. Tento nepopiratelný evergreen, který metalová jednotka dovedně přepracovala, implementuje jejich vlastní charakteristický zvuk – ukazuje jejich plný rozsah s typickými klávesami s příchutí ABBA, proslulými texty a kytarovým zvukem, který zaručuje jedinečný zážitek.

Tuomas Seppälä o novém singlu říká:

„SOS“ je skvělá píseň. Je to veselá i smutná píseň zároveň. Původní verze má jedinečný zvuk klavíru. Sám jsem nechtěl použít takový zvuk piana, protože by nebyl tak dobrý jako originál, takže jsem místo toho použil v našem aranžmá silnější kytary a další syntezátory. Naše verze písně skutečně přivádí skupinu ABBA do světa metalu 21. století.“

Amberian Dawn pokračují ve svém odkazu z předchozího alba „Looking For You“ (2020), aby dali prostor své vášni a využili šance stát se úsvitem nové éry metalového žánru s „A Metal Tribute to ABBA“.  Tohle album okouzlí řadou skladeb včetně evergreenů jako „Mamma Mia“ a „Super Trouper“, ale i dojemnými metalovými baladami, jako je „Like An Angel Walking Through My Room“. Amberien Dawn přináší ohromující ABBA-Metal širokému publiku.

„Tohle bylo pro mě album, které jsem musel udělat.“ Pokračuje Tuomas Seppälä, „v roce 2019 jsme si užili tolik legrace při práci na naší první převzaté písni vůbec (což byla skladba ABBA „Lay All Your Love On Me“), že bylo snadné rozhodnout se pokračovat v plném cover albu skupiny ABBA. Skladby byly pečlivě vybrány, je tam samozřejmě pár velkých hitů, ale jsou zde zahrnuty i některé z mých osobních oblíbených, jako je The Day Before You Came. Tenhle projekt byl nakonec pro nás všechny opravdu velkou výzvou a vyžadoval hodně práce, ale s výsledky jsme všichni 100% spokojeni. Tohle album opravdu zní jako album AMBERIAN DAWN.”

1    Super Trouper
2    Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
3    SOS
4    Head Over Heels
5    The Day Before You Came
6    Angeleyes
7    That’s Me
8    Mamma Mia
9    Under Attack
10  Like An Angel Passing Through My Room
11  Lay All Your Love One Me (Bonustrack)

Previous post Nickelback avizují nové album a jeho vydání potvrzují už druhým singlem
Next post Dvanácté album CHINASKI je na světě. Jmenuje se „Frihet“