Playlist Music ( On Air ) – 23 / 2022 ( 11. 06. 2022 )

Sdílení

Whitesnake – Here I Go Again (2022 Remix)
New Horizon – Event Horizon … Novinka
Powerwolf – Glaubenskraft … Napalm Rec. Present‘s
Stratovarius – Survive … Novinka
Bon Jovi – Blaze Of Glory … Z archivu
Europe – The Final Countdown … Z archivu
Battle Beast – Where Angels Fear To Fly … Hudební tip
Black Star Riders … Better Than Saturday Night … Novinka
Thunder – Across the Nation … Novinka
Phil Collins – Can’t Stop Loving You … Z archivu

New Horizon – Event Horizon   …   Novinka

Zpěvák Erik Grönwall a multiinstrumentalista Jona Tee, bývalí kolegové z H.E.A.T, nedávno oznámili, že pokračují ve svém hudebním partnerství v novém power metalovém duchovním díle jménem „New Horizon“. Debutové album vyšlo letos na jaře a po prvním singlu s názvem „We Unite“ se nyní objevuje novinka „Event Horizon“.

Na samotném albu hostují Robban Bäck (Mustasch), Sam Totman (Dragon Force), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls) a Laucha Figueroa.

New Horizon se začal rodit už v Jonově mládí, Vzhledem k tomu, že vyrůstal na poslechu kapel jako Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Manowar a Edguy, koluje v jeho žilách heavy metal a vždy snil o tom, že jednoho dne vydá své vlastní power metalové hymny.

Když se ho zeptáte na zvuk „New Horizon“, popisuje ho jako „mix mezi klasickým power a heavy metalem s nádechem 21. století“. Grönwall dodává: „Připadalo mi tak přirozené pokračovat ve spolupráci, protože jsme koncertovali po celém světě a už deset let společně vydávali hudbu. Jona je opravdu jako můj pokrevní bratr a New Horizon bude katalyzátorem toho, abychom vydávali skvělý metal a prostě se bavili.“

Stratovarius – Survive   …   Novinka

Finští powermetalisté Stratovarius oznámili vydání nového studiového alba, to ponese název „Survive“ a vyjde 23. září.

Sedm let po vydání posledního alba „Eternal“, Stratovarius znovu dokazují svůj status vlajkové lodi symfonické metalové kapely a vrací se s velkým třeskem. Životní prostředí a budoucnost lidstva byly vždy důležitým a opakujícím se tématem hudby Stratovarius. Název alba – „Survive“ a doprovodný artwork tedy nepřekvapí, zvláště s ohledem na současnou globální situaci.

Album „Survive“ je bouřlivým comebackem od jedné z nejvýznamnějších heavymetalových kapel, je plný dynamiky a dramatu a široké škály emocí. Ale hlavní poselství, které toto triumfální dílo sděluje, je poselství o boji, vzdoru, naději a vítězství. Nejlepším příkladem je jeho hluboce vzrušující titulní skladba.

„Strávili jsme pět nebo šest dní nad textem té písně,“ poznamenává Jens Johansson. „Když jsme se konečně dohodli na pointě pro refrén, vznikla z toho skladba o přežití, což vlastně celkem zapadalo do historie kapely, protože jsme si společně prošli různými bláznivými etapami a stále tu jsme. Původní sestava vznikla v roce 1984, takže se jedná o opravdu dlouhý příběh. Skladbu jsme dávali dohromady uprostřed léta, všude byly lesní požáry, do toho pandemie a další šílené události. Některé texty možná nejsou tak povznášející, jak by mohly být, ale odráží naši tehdejší náladu. Ale na desce je i spousta pozitivních věcí.“

https://www.youtube.com/watch?v=9nApEUByDnM

Bon Jovi – Blaze Of Glory   …   Z archivu

Ve věku sedmdesáti let zemřel zakládající člen Bon Jovi, baskytarista Alec John Such. V kapele působil do roku 1994, podílel se tak na pěti jejích albech. Jeho úmrtí oznámila formace na svých sociálních sítích.

„Jsme zdrceni zprávou o smrti Aleca Johna Suche. Byl to jedinečný člověk. Jako zakládající člen Bon Jovi byl nedílnou součástí kapely. Popravdě, našli jsme k sobě cestu skrze něj. V dětství se kamarádil s Ticem a Richieho zase pozval na náš koncert. Byl vždy divoký a plný života. Vzpomínám a směju se, ale také pláču. Bude nám velmi chybět,“ napsal Jon Bon Jovi.

Europe – The Final Countdown … Z archivu

Jeden z největších hitů skupiny Europe, „The Final Countdown“ se zařadil mezi skladby, které píší digitální dějiny. Počet jeho přehrání na YouTube přesáhlo miliardovou metu!

Že je to „Neuvěřitelné“ vzkázala kapela svým fanouškům přímo na turné, v rámci kterého zavítá 14 června také do Prahy a to společně s Whitesnake.

„Díky všem, kteří jste tomu přispěli, i když jsme si jistí, že pár lidí touhle skladbou taky pěkně štveme,“

přisadili si k úspěchu samotní Europe na sociálních sítích.

Skladba „The Final Countdown“ vyšla na stejnojmenném třetím studiovém albu , na kterém se v roce 1986 objevily také další hity, jako „Carrie“, „Rock the Night“ nebo „Cherokee“. Tím největším hitem multiplatinového alba ale beze sporu je „The Final Countdown“,

Black Star Riders   …   Better Than Saturday Night   …   Novinka

Australští Black Star Riders vydají páté studiové album. Termín vydání je sice naplánovaný až na leden příštího roku, ale už nyní představuje kapela první ochutnávku „Better Than Saturday Night“.

Album Wrong Side Of Paradise vyjde 20. ledna 2023

Thunder – Across the Nation   …   Novinka

Londýnští rockeři Thunder vydali rok po počinu „All The Right Noises“ nové dojalbum. „Dopamine“, vyšlo 29. dubna a najdete na něm celkem šestnáct skladeb inspirovaných závislostí na sociálních médiích. Nyní představují novinku Across the Nation.

„Četl jsem na to téma zajímavý text jednoho amerického psychologa. Sociální sítě nás utvrzují v našich názorech, je nám na nich pochlebováno, což uvolňuje dopamin, který nás na nich činí závislými. Pořizujeme si další a další selfíčka, doufajíc v další lajky. Přesně to vystihuje obal desky,“ říká kytarista Luke Morley. „Jsme obklopeni tolika úžasnými věcmi! Spousta lidem ale unikají, jelikož jsou až příliš posedlí sami sebou. Samozřejmě, abyste pochopili, které úžasné věci mám na mysli, musíte si album pořídit!“

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 22 / 2022 ( 04. 06. 2022 )
Next post Finští powermetalisté STRATOVARIUS oznámili vydání nového studiového alba!