Sdílení

Finští powermetalisté Stratovarius oznámili vydání nového studiového alba, to ponese název „Survive“ a vyjde 23. září.

Sedm let po vydání posledního alba „Eternal“, Stratovarius znovu dokazují svůj status vlajkové lodi symfonické metalové kapely a vrací se s velkým třeskem. Životní prostředí a budoucnost lidstva byly vždy důležitým a opakujícím se tématem hudby Stratovarius. Název alba – „Survive“ a doprovodný artwork tedy nepřekvapí, zvláště s ohledem na současnou globální situaci.

Album „Survive“ je bouřlivým comebackem od jedné z nejvýznamnějších heavymetalových kapel, je plný dynamiky a dramatu a široké škály emocí. Ale hlavní poselství, které toto triumfální dílo sděluje, je poselství o boji, vzdoru, naději a vítězství. Nejlepším příkladem je jeho hluboce vzrušující titulní skladba.

„Strávili jsme pět nebo šest dní nad textem té písně,“ poznamenává Jens Johansson. „Když jsme se konečně dohodli na pointě pro refrén, vznikla z toho skladba o přežití, což vlastně celkem zapadalo do historie kapely, protože jsme si společně prošli různými bláznivými etapami a stále tu jsme. Původní sestava vznikla v roce 1984, takže se jedná o opravdu dlouhý příběh. Skladbu jsme dávali dohromady uprostřed léta, všude byly lesní požáry, do toho pandemie a další šílené události. Některé texty možná nejsou tak povznášející, jak by mohly být, ale odráží naši tehdejší náladu. Ale na desce je i spousta pozitivních věcí.“

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 23 / 2022 ( 11. 06. 2022 )
Next post ARAKAIN slaví 40 let speciálními koncerty a reedicí ceněného alba Schizofrenie