Hudební tip – Neonfly, britský metal a album „The Future, Tonight“

Sdílení

18. června 2021 vydali britští metalisté Neonfly své očekávané album s názvem „The Future, Tonight“.

Neonfly, vznikli v roce 2008 jako projekt kytaristy a skladatele Fredericka Thundera a vzala metalovou hudební scénu útokem. Kapela vydala dvě plnohodnotná alba, velmi dobře ceněná, a dosud nezapomenutelné debutové EP. Tato čtyřka odehrála nespočet turné s takovými skupinami, jako jsou Sonata Arctica, Dragonforce, Epica a Alice Cooper, abychom jmenovali alespoň některé, a objevili se na řadě prestižních festivalů, zejména Download, Bloodstock a Masters Of Rock.

Na novém , třetím albu Neonfly nečekejte žádné známky zpomalení: „The Future, Tonight“ obsahuje 10 moderních rockových hitů. Mohutných, ale chytlavých, spojených s tvrdými riffy, velkými metalovými groovy a rozhodně společensky uvědomělými texty. Nový hudební směr a nová tvůrčí éra kapely. Kytarista Frederick Thunder k tomu říká: „Od našeho posledního alba jsme se hodně vyvinuli a bylo pro nás nesmírně důležité posunout se kupředu jak hudebně, tak umělecky a vytvořit něco jedinečného a současného, co by definovalo zvuk Neonfly a vyčnívalo ze všeho ostatního“.

Aby nezůstalo jen u slov, ale došlo i na činy, Neonfly vydali také videoklip k titulní skladbě alba! S hostem, kterým není nikdo jiný, než legendární Björn Stride ze Soilwork, který má pro kapelu jen chválu: „Opravdu jsem si užil nahrávání vokálů pro tuto píseň. Skvělí hráči se spoustou háčků a melancholických melodií. Píseň má také některé docela nečekané obraty a je stejně epická, jako rocková.“

„The Future, Tonight“ je hluboce silné hudební dílo s přesvědčivým poselstvím, které se zabývá vážnými problémy duševního zdraví, deprese a závislosti – problémy, o které se kapela hluboce zajímá.

Skladbu „The Future, Tonight“ produkoval producent Romesh Dodangoda, nominovaný na cenu Grammy (Bring Me The Horizon, Motörhead), klávesy a orchestr zařídil Miro Rodenberg (Avantasia, Kamelot). Ohromující obal alba namaloval korejský umělec Gyeong Hwan Noh „Noma“.

„The Future, Tonight“ vyšlo 18. června 2021 prostřednictvím Noble Demon

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 01 / 2022
Next post Dymytry představili novinku se zpěvákem Alenem Ljubicem