Playlist Music ( On Air ) – 30 / 2021

Read Time:3 Minute, 52 Second

Hudební tipy… Novinky… Zajímavosti… Začíná další Playlist Music nabitý parádní muzikou, tak si držte klobouky, jedeme z kopce…

HUDEBNÍ TIP: Sabaton – The Attack of the Dead Men

Attack of the Dead Men byla bitva první světové války, která se odehrála na pevnosti Osowiec 6. srpna 1915. A právě o téhle bitvě byl dnešní úvodní song a Vy jste určitě poznali Sabaton. Tohle bylo z jejich alba The Great War, tedy z devátého studiového alba z 19. července 2019.

NOVINKA: Daughtry – Heavy Is the Crown

„Heavy Is the Crown“ je píseň nahraná americkou rockovou skupinou Daughtry z jejich připravovaného alba. Píseň je druhým singlem a ochutnávkou z šestého studiového alba kapely. Autorem jsou Chris Daughtry, John Cummings, Elvio Fernandes, Scott Stevens a Marti Frederiksen.

Album „Dearly Beloved“ vyjde 17. září

NOVINKA: Rise Against – Nowhere Generation

Rise Against je americká punkrocková kapela z Chicaga, založená v roce 1999. Současnou sestavu skupiny tvoří zpěvák a kytarista Tim McIlrath, kytarista Zach Blair, baskytarista Joe Principe a bubeník Brandon Barnes. Rise Against hrají hardcor punk a melodický hardcor. Deváté studiové album „Nowhere Generation“ vyšlo 4. června 2021. Titulní skladba se objevila, jako ochutnávka ještě před vydáním alba v březnu letošního roku.

HUDEBNÍ TIP: Metallica – Nothing Else Matters

James Alan Hetfield je americký kytarista, zpěvák a jeden ze zakládajících členů skupiny Metallica. Sám o sobě říká, že největší vliv na něj měly kapely jako Aerosmith, Black Sabbath, Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Judas Priest nebo Deep Purple. 3. srpna slaví narozeniny. Na „Černém albu“ se objevila píseň „Nothing Else Matters“, kterou složil Hetfield pro svoji manželku a nechtěl tuto píseň dát kapele k dispozici. Prý je moc osobní. Zlom přišel, když tuto píseň poprvé slyšel Lars Ulrich, který Jamesovi vymluvil úmysl držet píseň v soukromí, aniž by ji kdokoliv znal.

HUDEBNÍ TIP: The Offspring – Let The Bad Times Roll

Dlouholetý bubeník The Offspring Pete Parada oznámil, že byl nucen opustit tuto hudební skupinu. Důvodem je jeho odmítnutí vakcíny proti Covid-19. V dlouhém příspěvku na Instagramu vysvětlil, proč nebude s Offspringem nahrávat ani cestovat. Více se dočtete v NEWs na Playlist Music

HUDEBNÍ TIP: Five Finger Death Punch – Brighter Side of Grey

„F8“ (vyslovováno „fate“ / „osud“) je osmé studiové album americké heavymetalové skupiny Five Finger Death Punch, které vyšlo 28. února 2020. Jedná se o první album Five Finger Death Punch s bubeníkem Charlie Engenem, který se ke kapele připojil po odchodu zakládajícího bubeníka Jeremyho Spencera a komletní album s kytaristou Jasonem Hookem. Je to také první album kapely, které vyšlo u vydavatelství Better Noise Music.

NOVINKA: Volbeat – Wait a Minute My Girl

Volbeat je dánská rocková skupina, která vznikla v Kodani v roce 2001. Jejich hudební styl je jakousi fúzí rokenrolu, heavy metalu a rockabilly. Jejich aktuální sestavu tvoří zpěvák a kytarista Michael Poulsen, kytarista Rob Caggiano, bubeník Jon Larsen a baskytarista Kaspar Boye Larsen. Kapela podepsala smlouvu s holandským vydavatelstvím Mascot Records a vydala sedm studiových alb a jedno DVD. Všechna jejich studiová alba byla v Dánsku oceněna zlatem. Jejich druhé album Rock the Rebel/Metal the Devil bylo dokonce platinové a Beyond Hell/Above Heaven v roce 2010 mělo velmi pozitivní mezinárodní ohlas u kritiků, když bylo dvakrát platinové v Dánsku, jednou ve Finsku a Německu a zlaté ve Spojených státech, Švédsku a Rakousku. Sedmé album Volbeat, „Rewind, Replay, Rebound“, vyšlo 2. srpna 2019 a letos 2. června skupina vydala další dva singly „Wait a Minute My Girl“ a „Dagen Før“, z chystaného příštího alba.

NOVINKA: Wohnout – Pilot

Kapela Wohnout slaví čtvrtstoletí své existence a vydává svou desátou řadovou desku, která nese netradiční pojmenování – HUH!. „Název vznikl tak nějak spontánně, když jsme se smáli výkřiku vprostřed vznikající písničky,“ vysvětluje kapela.

Čtrnáct písní s klasickým wohnoutím rukopisem vznikalo v období lockdownu ve spolupráci s producentem Michalem Skořepou, který se ujal i kreseb v bookletu. Ke každé písní je totiž nakreslena koláž s podobiznou člena kapely. 

Album vyšlo 6. 8. 2021

Seznam odehraných skladeb pořadu Playlist Music 30/2021

Sabaton – The Attack of the Dead Men
Daughtry – Heavy Is the Crown
Rise Against – Nowhere Generation
Metallica – Nothing Else Matters
Beast In Black – From Hell With Love
The Offspring – Let The Bad Times Roll
Five Finger Death Punch – Brighter Side of Grey
Volbeat – Wait a Minute My Girl
Vitacit, Miloš DoDo Doležal – Labyrint srdce
Wohnout – Pilot

About Post Author

Playlist Music

Informace a zajímavosti z hudebního světa, hudební tipy a novinky v rozhlasovém éteru!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bubeník The Offspring opouští kapelu – odmítá očkování proti Covid-19
Next post Playlist Music ( On Air ) – 31 / 2021