Sdílení

Playlist Music on Air opět přináší deset hudebních tipů. Představíme si novinku od italských Rhapsody Of Fire, vzpomeneme na ZZ Top, novinku zahrajeme také z aktuálního alba modrovlasé krásky Diamante a seznámím Vás s kapelou Beast In Black.

NOVINKA: Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation

Italská symfonic power metalová skupina Rhapsody Of Fire nedávno vydala své zbrusu nové EP „I’ll Be Your Hero“. Šlo v podstatě o předchůdce a malou ochutnávku před vydáním jejich třináctého studiového alba Glory For Salvation. Nyní kapela představuje stejnojmenný singl z chystaného alba. Na webu playlistmusic.cz se můžete podívat na lyric video k tomuto epickému songu.

Rhapsody Of Fire patří k jednomu z nejoblíbenějších metalových počinů v Evropě, Jsou zakladateli epického symfonického metalu.

Na svém kontě mají 2 miliony prodaných desek. Jejich nové album Glory For Salvation vyjde 26. listopadu 2021 prostřednictvím AFM Records.

Album Tracklisting:

  1. Son Of Vengeance
  2. The Kingdom Of Ice
  3. Glory For Salvation
  4. Eternal Snow
  5. Terial The Hawk
  6. Maid Of The Secret Sand
  7. Abyss Of Pain II
  8. Infinitae Gloriae
  9. Magic Signs
  10. I’ll Be Your Hero
  11. Chains Of Destiny
  12. Un’Ode Per L’Eroe
  13. La Esencia De Un Rey

RHAPSODY OF FIRE is:
Giacomo Voli (vocals)
Alex Staropoli (keyboards)
Roby De Micheli (guitars)
Alessandro Sala (bass)
Paolo Marchesich (drums)

BONUS: Rhapsody Of Fire – I’ll Be Your Hero

HUDEBNÍ TIP: ZZ Top – Legs

Ve věku 72 let zemřel americký hudebník Dusty Hill, který více než 50 let hrál na baskytaru v rockové kapele ZZ Top. Podle časopisu Rolling Stone úmrtí ve středu oznámili zbylí dva členové tohoto texaského tria Billy Gibbons a Frank Beard.

Jejich kolega zemřel ve spánku u sebe doma v Houstonu. „Budeš nám moc chybět, amigo,“ vzkázali zpěvák Gibbons a bubeník Beard.

Dusty Hill se narodil 19. května 1949 ve městě Dallas jako Joseph Michael Hill. S Gibbonsem a Beardem se spojil těsně před dokončením první desky ZZ Top a sestava už se od té doby neměnila. Až v poslední době Hilla na turné nahradil dlouholetý technik kapely Elwood Francis, který hraje na kytaru, foukací harmoniku a právě baskytaru, doplňuje agentura AP.

Kapela ZZ Top vydala své první studiové album v roce 1970, dnes jich má na kontě 15.

ZZ Top si říkají podle značky cigaretových papírků.

V roce 2004 bylo trio uvedeno do Rokenrolové síně slávy.

NOVINKA: Diamante – American Dream

Svoji druhou desku vydala modrovlasá americká rocková zpěvačka z Bostonu. Zařadila na ni celkem jedenáct songů včetně coververze „Iris“ Goo Goo Dolls, kterou si s ní střihli Breaking Benjamin. Album nese název American Dream a vyšlo 7. května

BONUS: Diamante – Ghost Myself

HUDEBNÍ TIP: Beast In Black – Blind And Frozen

Beast in Black je mezinárodní heavymetalová hudební skupina, kterou ve Finsku v roce 2015 založil bývalý kytarista skupiny Battle Beast, Anton Kabanen. Svůj první koncert kapela odehrála ještě v témže roce jako předskokan kapely Nightwish. O dva roky později bylo dokončeno nahrávání debutového alba Berserker, které vyšlo v listopadu 2017 u vydavatelství Nuclear Blast. Deska se okamžitě po vydání dostala do evropských hitparád a skupina v rámci její podpory absolvovala jako předkapela několik evropských turné. Na začátku roku 2019 pak vyšlo druhé album From Hell with Love.

Seznam odehraných skladeb v pořadu Playlist Music 29/2021

Thundermother – Driving In Style
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Helloween – I Can
ZZ Top – Legs
Nazareth – Right Between the Eyes
Diamante – American Dream
Dream Theater – Another Day
Beast In Black – Blind And Frozen
Primal Fear – Born Again
Sum 41 – The New Sensation

Previous post Wohnout připravují vydání svého desátého alba
Next post 3. srpna slaví James Hetfield své narozeniny. Věděli jste o něm těchto 15 věcí?