3. srpna slaví James Hetfield své narozeniny. Věděli jste o něm těchto 15 věcí?

Sdílení
James Alan Hetfield je americký kytarista, zpěvák a jeden ze zakládajících členů skupiny Metallicya. Sám o sobě říká, že největší vliv na něj měly kapely jako Aerosmith, Black Sabbath, Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Judas Priest nebo Deep Purple. 3. srpna slaví narozeniny.
Věděli jste o něm těchto 15 věcí?
  1. Jamesova matka byla operní pěvkyně a jeho otec byl řidič kamionu.
  2. V 9 letech začal James s výukou hry na klavír. O pět let později se začal učit na kytaru.
  3. Jako teenager působil James v kapelách Leather Charm a Obsession.
  4. Na začátku 90. let absolvoval James hlasové lekce. Jeho hlasový trenér mu věnoval kazetu, „jak zahřát jeho hlas“. Tuto kazetu James stále používá k hlasové rozcvičce před vystoupením.
  5. Pět dní po Jamesových narozeninách v roce 1992 vedle něj během koncertu v Montrealu explodovala pyrotechnická nálož. Jeho kytara ho chránila před nejhorším výbuchem, ale přesto utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně od ohně, který zachvátil jeho levou stranu. O 17 dní později byl zpět na jevišti.
  6. James miluje skateboard, ale v jeho smlouvě je klauzule, která mu zakazuje používat ho během turné kapely. Je to proto, že si několikrát zlomil ruku, což mu zabránilo hrát na jevišti.
  7. Spolu se skateboardingem James miluje snowboarding, vodní lyžování, nebo jízdu na vodním skútru.
  8. Jedno auto, které James vlastní, je Chevy Blazer s názvem The Beast, protože je vybaveno tak, aby přežilo cokoli od zemětřesení po jaderný výbuch.
  9. První singl, který James kdy koupil, byl „Sweet Home Alabama“ od Lynyrd Skynyrd.
  10. Hetfield je fanouškem Oakland Raiders.
  11. James byl členem Národní střelecké asociace.
  12. Hetfield se oženil se svou manželkou Francescou v roce 1997. Je z Argentiny a dříve pro kapelu dělala šatník.
  13. James a Francesca mají tři děti: Cali nar. 1998, Castor nar. 2000 a Marcella nar. 2002.
  14. Mezi jeho tetováním najdete například „Carpe Diem“, „M“ na pravé ruce (Metallica) a „F“ na levé ruce (Francesca), Ježíše, žiletky a čtyři hrací karty v ohni. Karty jsou eso, devítka, šestka a trojka – představují rok jeho narození.
  15. James daboval draka v kresleném filmu Disney Dave the Barbarian. Objevili v Simpsonech, svým hlasem přispěl kresleným seriálům Metalocalypse a Skylanders Academy a postava Jamese Hetfielda se vyskytuje i ve hře Tony Hawk’s Pro Skater HD.

Přejeme jen to nejlepší a parádní stylovou oslavu..

Mimochodem:

Na „Černém albu“ se objevila píseň „Nothing Else Matters“, kterou složil Hetfield pro svoji manželku a nechtěl tuto píseň dát kapele k dispozici. Prý je moc osobní. Zlom přišel, když tuto píseň poprvé slyšel Lars Ulrich, který Jamesovi vymluvil úmysl držet píseň v soukromí, aniž by ji kdokoliv znal.

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 29 / 2021
Next post Kapela Volbeat představila letní ochutnávky z chystaného alba.