Sdílení

Další, více, či méně hektický, týden je za námi a je tady Playlist Music. Vítejte u něj.

Mezi desítkou hudebních tipů i dnes samozřejmě najdete novinky a není jich zrovna málo. Nové albub chystají Rhapsody Of Fire, s materiálem pro čerstvou desku se netají ani Serious Black, a Majestica se po hudební stránce už připravuje na Vánoce. Nesmíme zapomenout ani na Stinga, který nás ladí na své připravované album už druhým singlem a na pultech obchodů se už objevilo aktuální album U.D.O. Game Ower.

Je toho před námi hodně, tak žádné zbytečné řeči, začíná Plalist Music

Novinka: Rhapsody Of Fire – Terial The Hawk

Rhapsody Of Fire, italští mistři symfonického power metalu, už před časem představili singl Glory For Salvation, kterým dali jasně najevo, že vydání stejnomenného alba už je na spadnutí. Album vyjde 26. listopadu, ale už nyní se objevuje druhá ochutnávka z chystané placky.

“Terial The Hawk je nejlepším příkladem toho, jak rád míchám barokní a keltské prvky s energií heavy metalu“ říká o novém songu zakladatel kapely Alex Staropoli. A dodává, že se už nemůže dokat, až ho zahraje naživo.

Hudební novinka: Serious Black – The Story

„Kings Today Tour“ powermetalových Serious Black sice bylo kvůli pandemii přeplánováno na náhradní termín, ale důležité je, že turné bude, a ještě podstatnějží je informace, že součástí turné bude i zastávka v Praze. Kapela dorazí 11. února a rozhodně nepřijede s prázdnou, přiveze s sebou totiž zbrusu nové hudební kousky z připravovaného alba. A první ochutnávka, singl „The Story“, už naznačuje, o čem že nová deska bude.

Hudební tip Playlist Music: Manntra – Ori Ori

Teď si udělejme krátký výlet do Chorvatska, protože i tam se poctivá rocková muzika těší nemalé oblibě. Právě odtamtud je rocková kapela Manntra, která vznikla v roce 2011 poté, co se rozpadla industri-metalová kapela Omega Lithium a její dva členové se rozhodli vytvořit nový projekt. A povedlo se, protože kapela je nyný populární nejen doma, ale i v Německu a Rakousku.

Hudební novinka: Majestica – Glory Of Christmas

Loni, asi tak touto dobou, jsme si představovali Vánoční projekt skupiny Majestica. Rok se s rokem sešel a máme tady stejnou situaci. Tak trochu de ja vu. Kapela i letos připravila svým fanouškům Vánoční překvapení v podobě alba „Christmas Carol – Extended Version“. To vyjde 12. listopadu a teď se objevuje první ukázka, singl Glory Of Christmas.

A nezůstane jenom u alba. MAJESTICA už chystá své vánoční turné „A Christmas Carol Tour“ Charlese Dickense. MAJESTICA představí tento výjimečný soundtrack na pódiích po celé Evropě a doprovodí Ebenezera Scrooge na jeho cestě s Duchy Vánoc.

Hudební novinka: Sting – Rushing Water

Sting dal svým fanouškum jasně najevo, že na chystané album The Bridge se opravdu mohou těšit. A že bude na co se těšit, o tom nás přesvědčil už první singl, který jsme si nedavno představili. Dnes je venku už druhá ochutnávka z tohoto alba.

Nové album The Bridge vznikalo v době v pandemie a Sting na něm přemítá o osobní ztrátě, odloučení a neobvyklých sociálních a politických zmatcích.

Na desce najdete celkem třináct písní a Sting na ní pracoval s kytaristou Dominicem Millerem, bubeníkem Joshem Freesem a saxofonistou Branfordem Marsalisem.

Nové album: U.D.O. – Prophecy

V pátek, 22. října vyšlo dlouho očekávané album skupiny U.D.O. vedené bývalým frontmanem ACCEPT Udo Dirkschneiderem. Osmnácté studiové album je dostupné jako digipak, vinyl,  nebo limitovaný limited boxset. současně se objevil i další singl Prophecy

Playlist Music ( On Air ) – 41 / 2021

Hudební tip Playlist Music – Neonfly – A Gift To Remember
Novinka: Rhapsody Of Fire – Terial The Hawk
Hudební tip Rádia Hey: The Unity – We Don’t Need Them Here
Hudební novinka: Serious Black – The Story
Hudební tip Playlist Music: Manntra – Ori Ori
Hudební novinka: Majestica – Glory Of Christmas
Z archivu Playlist Music: Korpiklaani – Levan Polkka
Hudební novinka: Sting – Rushing Water
Nové album: U.D.O. – Prophecy
Z archivu Rádia Hey: HIM – Scared To Death

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 40 / 2021
Next post Playlist Music ( On Air ) – 42 / 2021