Sdílení

Tak, jako každý týden I tentokrát pro vás mám desítku hudebních tipů. Mezi nimi tři hudební novinky, jednou zalovíme v hudebním archivu Rádia Hey a zahrajeme si song k hudebnímu výročí.

A to všechno během následujících zhruba 45 minut.

Poslouchejte Playlist Music

Hudební tip Playlist Music: Magical Heart – Magical Star

Kapela Magical Heart vznikla v Německu před třemi lety a hned jejich debutové album „Another Wonderland“ zaznamenalo obrovský úspěch nejen v rodném Bavorsku. Kvalitní melodický rock nám kapela osobně představí také u nás, a to konkrétně 11. února příštího roku, kdy budou hosty „Kings Today Tour“ power-metalových SERIOUS BLACK. V současné době Magical Heart dávají dohromady materiál pro nové album.

Novinka: Ad Infinitum – Animals

Ad Infinitum je švýcarská symfonická metalová skupina, vytvořená v roce 2018 Melissou Bonny. Fascinující kvarteto pak doplňují bubeník Niklas Müller, kytarista Adrian Thessenvitz a baskytarista Korbinian Benedict. Hned po vydání svého debutového alba v loňském roce, uprostřed pandemie, Ad Infinitum dokázali upoutat značnou pozornost a nastartovali raketový vzestup na metalové scéně.

Tento pátek kapela představila své nové album Chapter II – Legacy. Vydání alba předcházely tři singly, včetně aktuálního „Animals“, který je dněšní hudební novinkou.

Novinka: Serious Black – Rock with Us Tonight

O plánovaném turné „Kings Today Tour“ powermetalových Serious Black jsme už dneska mluvili v souvislosti s předskokany Magical Heart, a dokonce si v dnešním Playlist Music představíme i druhou kapelu, která bude Serius Black na turné doprovázet. Nicméně teď je na místě připomenout, že termín vydání nového alba je 25. únor a kapela představila už druhou ochutnávku, kteru je „Rock with Us Tonight“

Hudební tip Rádia Hey: Metalwings – Crying Of The Sun

Minulý týden jsme si představili chorvatskou rockovou kapelu Manntra, dnes zavítáme za muzikou pro změnu do Bulharska. Hudební tip Rádia Hey je totiž ze Sofie a jde o symfonickou metalovou formaci Metalwings. Fungují od roku 2010, v hudbě spojují prvky klasické hudby s melodickými žánry metalu a hrají symfonický gotický metal s ženskými operními vokály. Za těmi stojí zpěvačka a skladatelka Stela Atanasova.

Hudební výročí: Iron Maiden – Be Quick or Be Dead

Hudební výročí se tento týden přímo nabízí, protože 26. října tomu bylo přesně 40 let, co Bruce Dickinson poprvé vystoupil v sestavě s Iron Maiden. Italská Bologna toho byla svědkem a stalo se tak v rámci Killer Tour. Bruce tehdy vystřídal u mikrofonu Paula Di’Anna, který v té době už měl velké problémy s hlasem, a to kvůli jeho nezřízenému stylu života rockové hvězdy. Bruce Dickinson, který během prvních čtyř písní snad vůbec neotevřel oči, vzpomíná i na to, jak si ho celý tým Maidnů měřil přísným pohledem. Tahle začala Brucova hvězdná kariéra.

My dnes vybíráme hudební tip se slavného alba Fear Of The Dark

Hudební tip playlist Music: Seven Thorns – Black Fortress

Seven Thorns je dánská power metalová kapela, jejíž zrození se datuje k roku 1998. Skupina si z počátku prošla několika změnami v sestavě, které nakonec vedly k vydání jejich debutového alba Return to the Past v roce 2010. dnes o nich mluvíme mimo jiné i v souvislosti s jejich účastí na plánovaném turné Kings Today Tour“ power-metalových Serious Black

Novinka: Volbeat – Shotgun Blues

Zhruba před třemi měsíci jsme si říkali o tom, že dánští Volbeat znovu vstupují na hudební scénu a postupně představují skladby z připravovaného alba Servant Of The Mind. Dnes už víme, že album se k fanouškům dostane 3. prosince. Ještě před tím kapela představuje už třetí singl Shotgun Blues

Hudební tip playlist Music: Bonfire – Burning Heart

Německá hardrocková legenda Bonfire vydala v roce 2018 album, na kterém najdete čistě převzaté skladby, které kapela upravila tak říkajíc k obrazu svému do rockovější podoby. Skladby od popových, rockových a heavy metalových kapel tak dostaly novou tvář.

Album na dvou CD obsahuje 32 skladeb a najdete mezi nimi písně například od Hardline, Queensryche, Toto, Cher, Rainbow, Survivor, Deep Purple, UFO, Robin Beck, House Of Lords, Grave Digger či Puhdys a nuto dodat, že zhrané jsou přímo mistrovsky.

Playlist Music ( On Air ) – 42 / 2021

Hudební tip Playlist Music: Magical Heart – Magical Star
Novinka: Ad Infinitum – Animals
Z archivu Rádia Hey: Annihilator – Phoenix Rising
Novinka: Serious Black – Rock with Us Tonight
Hudební tip Rádia Hey: Metalwings – Crying Of The Sun
Hudební tip Playlist Music: Powerwolf – Amen & Attack
Hudební výročí: Iron Maiden – Be Quick or Be Dead
Hudební tip playlist Music: Seven Thorns – Black Fortress
Novinka: Volbeat – Shotgun Blues
Hudební tip playlist Music: Bonfire – Burning Heart

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 41 / 2021
Next post Honza Homola hraje v Barvách na sto let starou kytaru