Sdílení

Playlist Music s pořadovým číslem 40/2021 opět přináší hudební tipy, novinky a zajímavosti. Nový singl vydává kapela Allmara, novinku představuje i kapela Hudba Praha Band. Připomeneme si úspěch My Chemical Romance a alba Welcome To the Black Parade a z hudebního archivu vybereme kapelu Twisted Sister a píseň The Price

Novinka: British Lion – Bible Black

Nový videoklip představil basák a zakládající člen Iron Maiden Steve Harris. Jedná o video k songu Bible Black, který se už loni objevil na albu The Burning, které je druhým albem Harrisovi „bokovky“, projektu British Lion.

Skladbu napsal Harris společně se zpěvákem Richardem Taylorem a kytaristou Davidem Hawkinsem a na albu The Burning vyšla 17. ledna 2020.

Na turné se kapela chystá příští rok a mimo jiné potvrdila i zastávku v pražské Lucerně příští rok v červenci

Novinka: Allmara – Čas proti

Kapela Allmara připravuje nové album a svým fanouškům postupně nabízí a představuje hudební ochutnávky. Tou poslední je singl „Čas proti“. Text naráží na uspěchanou dobu, která stále nabírá na rychlosti. Již zmíněný čas se v písni rozhodl rezignovat a místo toho, aby zpomalil, tak se zastaví úplně.

Novinku Vám přináší aktuální Playlist Music a videoklip a informace o tomto singlu i o samotné kapele Allmara najdete na našem webu.

Novinka: Hudba Praha Band – Někdo jde bytem

První singl z chystaného alba „Barevný sny“ skupiny Hudba Praha Band napsali kytarista Vladimír Zatloukal a textař Jan Sahara Hedl. Fanoušci už znají skladbu z koncertů, nyní dostala studiovou podobu.

Album „Barevný sny“ vyjde v polovině listopadu. Singl „Někdo jde bytem“ vyšel v pátek 15. října. Hned následující den singl představujeme jako hudební novinku v pořadu Playlist Music

Výročí: My Chemical Romance – Welcome To the Black Parade

Hudební výročí nás zavede o 15 let zpátky. 15. října 2006 to byl den, kdy americká rocková kapela My Chemical Romance dosáhla na první místo britské hitparády s deskou „Welcome To The Black Parade“.

Novinka: Wohnout – Postesk

Kapela Wohnout vydala v srpnu nové album, které řádně pokřtila na pražském koncertě na Štvanici. Nyní vyhlásila termíny podzimní štace k této desce a přidává nový videoklip, který natočila v divadle Semafor a kde si zahrál Jiří Suchý, který shodou okolností v den dokončení videoklipu oslavil své devadesáté narozeniny.

Song, videoklip i další podrobnosti hledejte na webu playlistmusic.cz

Z archivu Rádia Hey: Twisted Sister – The Price

V hudebním archivu Rádia Hey jsem pro tentokrát objevil píseň „The Price“, která je šestou skladbou z třetího studiového alba americké skupiny Twisted Sister „Stay Hungry“. Singl vyšel 10. května 1984 a nechyběl ani videoklip, který zachytil divokou atmosféru koncertů kapely a přinesl i pohled do zákulisí této formace.

Kapela Twisted Sister se tady předvedla v sestavě: Daniel Dee Snider – zpěv, Eddie Fingers Ojeda – kytara, Jay Jay French – kytara, Mark The Animal Mendoza – basová kytara, Anthony Jude Pero – bicí

Novinka: Trivium – Feast Of Fire

Desátou studiovou nahrávku „In The Court Of The Dragon“ představuje americká heavymetalová kapela Trivium. Natáčelo se na podzim loňského roku v Orlandu a o produkci deseti songů se postaral Josh Wilbur. My si dnes představíme singlovou ochutnávku „Feast Of Fire“, ke které vznikl i videoklip. Ten najdete na webu.

Playlist Music ( On Air ) – 40 / 2021

Hudební tip: A Sound Of Thunder – Out Of The Darkness (feat. John Gallagher)
Novinka: British Lion – Bible Black
Novinka: Allmara – Čas proti
Hudební tip: Kissin Dyynamite – Generation Goodbye
Novinka: Hudba Praha Band – Někdo jde bytem
Výročí: My Chemical Romance – Welcome To the Black Parade
Novinka: Wohnout – Postesk
Z archivu Rádia Hey: Twisted Sister – The Price
Novinka: Trivium – Feast Of Fire
Hudební tip Rádia Hey: Pink Floyd – Hey You

Previous post Allmara vydává nový singl. Text naráží na velmi uspěchanou dobu.
Next post Playlist Music ( On Air ) – 41 / 2021