Green Day vydávají čtrnácté album

Sdílení

„Saviors“ je čtrnácté studiové album americké rockové skupiny Green Day. Vyšlo 19. ledna 2024 prostřednictvím Reprise Records. O vydání alba kapela informovala 24. října 2023 a vydala hlavní singl „The American Dream Is Killing Me“

Zpěvák a producent Billie Joe Armstrong prozradil, že přestože skladba byla napsaná a nahraná, jako jedna z posledních na albu, bylo od začátku jasné, že to bude hlavní singl. Song je pohledem na to, jak tradiční americký sen pro mnoho lidí nefunguje, ale místo toho jim ubližuje.

Druhý singl „Look Ma, No Brains!“ vyšel 2. listopadu 2023. Je to úchvatná skladba, kterou se Green Day vrací ke svým kořenům. Jasný rádio song znovu rozdmýchává vyzývavý, pulzující zvuk jejich minulých typických hitů. V prosinci pak kapela vydala třetí singl „Dilemma“.

Ani v lednu letošního roku přísun nové muziky neustal, a ještě před vydáním alba se objevily novinky „One Eyed Bastard“, aktuální „Bobby Sox“.

Green Day se samozřejmě chystají vyrazit na turné po Severní Americe a Evropě.

V Evropě je doprovodí Nothing But Thieves, The Hives, The Interrupters, Donots a Maid of Ace, a v Americe Smashing Pumpkins, Rancid a Linda Lindas.

Kromě novinky na turné Green Day předvedou svá klasická alba Dookie a American Idiot.

Previous post ALL FOR METAL vydávají nový videoklip
Next post Rockoví veteráni MAGNUM představili novinku z dvacátého třetího alba