Skupina RYBIČKY 48 uvede den před Silvestrem online premiéru dokumentu 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY a připomene tak dvacet srdcervoucích i kulervoucích roků své existence

Sdílení

Na závěr roku si kapela Rybičky 48 připravila očekávanou online premiéru nejotevřenějšího českého hudebního dokumentu 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY

Dvěma vyprodanými koncerty v Brně 13. a 14. 12. soubor uzavře svoji koncertní šňůru nazvanou Oldschool tour. Zcela záměrně se kluci z Rybiček vrátili ke svým začátkům a objeli kulturní domy tak jako za starých časů. Tuhle „staroškolskou“ jízdu si užili diváci i kapela samotná, která ještě k tomu stihla ve velké Lucerně v Praze svoje 21. narozeniny.

20.00 hodin, je přichystána online premiéra dokumentu, který shrnuje na dění bohatých 20 let činnosti skupiny.

Jak říká zpěvák a baskytarista Kuba Ryba: „Tenhle dokument mapuje celých prvních 20 let. Od prvních koncertů po první O2 arenu. Naštěstí máme mraky záběrů z celého tohoto období a bylo z čeho vybírat. Archivní záběry doplnily rozhovory s kapelou a zajímaví hosté. Mezi nimi například Mirai Navrátil, Marek Ztracený, zástupci skupin Inekafe, Harlej, Alkehol a mnoho dalších. S tématy jsme se moc nepárali. Mluvíme o všem hodně otevřeně. Kdybych měl tenhle dokument popsat jednou větou, tak by zněla: 20 let rock’n’rollu, vy buzny je dokument z jedné půlky srdcervoucí a z druhé kulervoucí.”

Dokument byl v tomto roce promítán ve vyprodaných kinech a nyní jej čeká online premiéra.

„Chceme, aby se náš dokument dostal k co nejvíce lidem, ale nepůjde jen o to ho odvysílat. Stejně jako u koncertu je důležité napojení energie a emoce, proto bude vše vysíláno živě prostřednictvím Ticketstream.tv a po dokumentu proběhne i online diskuze s kapelou,“ dodává manažer Rybiček 48 Martin Řehoř. 

Kapela připravila i speciální bonus pro své fanoušky.

„Máme za sebou veleúspěšnej rok, vyprodaný Megakoncerty i podzimní turné. Závěr roku si chceme užít i s fanoušky naživo. Promítání dokumentu a následná diskuze proběhnou v našem oblíbeném klubu Česká 1 v Kutné Hoře. Celkem dvacet fanoušků u toho může být s námi naživo. Mrkneme na dokument, odpovíme na jejich otázky a určitě dojde i na nějakej drink,“ vysvětluje kytarista Petr Lebeda.

Fanoušci budou vylosováni z první tisícovky lidí, kteří si zakoupí vstupenku na sledování dokumentu RYBIČKY 48 – 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY. 

Previous post „Nová“ krev na tuzemské hard-rockové scéně. Kapela Joker’s IV, vydal své debutové album PINK WORLD včetně zbrusu nového videoklipu.
Next post Matal Factory připravují nové album a představují novinku