„Nová“ krev na tuzemské hard-rockové scéně. Kapela Joker’s IV, vydal své debutové album PINK WORLD včetně zbrusu nového videoklipu.

Sdílení

Kapela Joker’s IV vydává na české poměry výjimečné album, na kterém se producentsky i autorsky podílel hvězdný švédský producent Per Aldeheimn (Def Leppard, Soilwork, Nick Carter atd.). Vše doprovází i novým klipem ke skladbě You Got Me Running.

 Listopad 2023 se na české hard-rockové scéně nese ve znamení kultovní komiksové postavy. Kapela Joker’s IV se poprvé výrazně ohlásila začátkem letošního roku, ovšem není to tak, jak na první pohled vypadá. Seskupení čtyř ostravských hudebníků existuje podstatně déle, svou historii tato parta začala psát již v roce 2013 – to vše nicméně až do loňského roku pod jménem Bad Joker’s Cream. Již po dokončení prvního alba pod názvem Behind The Mask začala vznikat koncepce alba následujícího. Přípravy, nahrávání a samotná kompletace desky zabrala klukům šest následujících let, kdy v mezičase kapela změnila své složení, image a vše vyvrcholilo změnou názvu na Joker’s IV.

Po letech přípravy konečně nastal čas a zbrusu nová deska Pink World jde do světa. Nutno říct, že léta to nebyla promarněná, protože od Behind The Mask kapela v nahrávkách prošla obrovským posunem a zatímco první album bylo spíš záležitostí pro nadšence do lokální hudební tvorby, Pink World dozajista snese daleko přísnější měřítka. Album je jak zvukově, tak koncepčně dotaženo až do finále. Na tom má obrovskou zásluhu švédský producent Per Aldeheimn (Def Leppard, Soilwork, Nick Carter atd.), který spolupracuje na všech skladbách produkčně a na některých i spoluautorsky.

Nové album ve formě nosičů bylo pokřtěno 11.11.2023 v klubu STOUN (Frýdek-Místek) a o týden později 17.11.2023vyšlo také digitálně na různých hudebních platformách (Spotify apod.). Obsahuje celkem 10 Tracků autorské tvorby a jedenáctá skladba je cover na skladbu I Want It All od světoznámých Queen, tady ovšem v poloakustickém provedení.

Vydání předcházel release několika singlů v průběhu let 2021-2023, kterých nám J4 nakonec naservírovali pět (Be Alive, When We Were Kids, Put Your Trust In Me, We Can’t Fight It, Till‘ The End), podpořených videoklipy a všechny tyto skladby se nakonec staly i součástí desky.

Při příležitosti vydání alba se J4 rovněž rozhodli vydat další videoklip. Tentokrát ke skladbě You Got Me Running. Je dost možné, že se dočkáme klipové podoby všech skladeb alba, což by bezpochyby na zdejší hudební scéně byla rarita.

Klip You Got Me Running je opět trochu jiný než předchozí videa. V minulosti jsme kapelu mohli vidět v postapokalyptickém světě, v retro světě plném růžové, jako kreslené postavičky, dokonce jsme se s členy mohli seznámit, když byli dětmi a dozvěděli jsme se, že i v rockerech se někdy schovává ta pravá romantika. Tentokrát uvidíme kapelu ve svém přirozeném prostředí, a to na podiu. Klip je totiž sestřihem z celého dne vystoupení J4 na loňském Sweetsen Festu ve Frýdku-Místu, od chystání až po koncert samotný. Střihu se nechopil nikdo jiný než režisér Jindra Vrága, který se v minulosti podepsal i pod pět výše zmiňovaných klipů. Zda se klip, potažmo celé nové album Pink World povedly, můžete ostatně posoudit sami.

Previous post Svatba není o začátku, ale o výdrži. O tom je nový klip skupiny Harlej v hlavní roli s herečkou Janou Švandovou.
Next post Skupina RYBIČKY 48 uvede den před Silvestrem online premiéru dokumentu 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY a připomene tak dvacet srdcervoucích i kulervoucích roků své existence