METALITE chystají „Expedition One“. Čtvrté album vydají 19. ledna

Sdílení

Švédská moderní power & melodic metalová kapela METALITE vydává své čtvrté album „Expedition One“. Na něm tradičně kombinuje silné ženské hlasy s melodickými syntezátory a jasnou chytlavostí kytar. Mix a mastering měl na starosti Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Epica, Evergrey).

Aby kapela převedla vizi veskrze působivého koncepčního alba do reality, potřebovala nejen vzrušující téma a množství chytlavých písní, ale také spoustu hudebních zkušeností a dovedností. Všechna tato kritéria album „Expedition One“ splňuje.

Čtvrté album disponuje širokou škálou různorodých skladeb a inteligentním sci-fi příběhem, který nemůže být aktuálnější. Navíc ukazuje úžasný umělecký vývoj hudebníků.

„Za posledních čtyři nebo pět let se náš zvuk značně vyvinul,“ vysvětluje Edwin Premberg, hlavní mozek a producent kapely, která byla založena v roce 2015. „Zejména kvalita naší produkce se od našeho debutu výrazně zlepšila.“

Vydání „Expedition One“ je naplánováno na 19. ledna 2024. Kromě singlů „Hurricane“ a „Take My Hand“, kapela vydala ještě „Disciples Of The Stars“ (23. června 2023), „Blazing Skies“ (18. srpna 2023), a před vydáním alba chystá ještě  „New Generation“ (6. října 2023) a „Aurora“ (24. listopadu 2023).

Previous post INSANIA vydává klip plný násilí
Next post Ronnie Atkins vydává třetí album v průběhu tří let