Sdílení

Halestorm – Back From The Dead
Disturbed – Divisive
Avantasia – The Moonflower Society
U.D.O. – Wilder Life
U.D.O. – Blitz Of Lightning
Michal Šindelář – Dřív, než ti dojde
Ugly Kid Joe – Lola
Tarja Turunen – Eye Of The Storm
Joe Lynn Turner – Tortured Soul
Sonata Arctica – Replica

Disturbed – Divisive

Američtí Disturbed představili už třetí skladbu z jejich nového alba „Divisive“. A není to žádná poklidná idylka.

 „Skladba, stejně jako název alba samotného, naznačují, v jak neskutečných sračkách dnes žijeme. Je o tom, jak enormní polarita ovlivňuje vše, co v životě děláme. Lidi se stali závislí na naštvání. Touží hledat věci, které je naserou, aby se o tom mohli vypisovat na sociálních sítích. Všechno negativní tak je nafukováno do obludných rozměrů,“ tak mluví o songu David Draiman.

Avantasia – The Moonflower Society

Avantasia měla být původně krátkodobým projektem. Ale něco se zvrtlo a naštěstí je tady už deváté studiové album. Navzdory původnímu záměru, naštěstí, Tobias Sammet před lety zahájil cestu skvělé rockové opery.

Vzhledem k tomu, že Avantasia v minulosti hostila slavné hudebníky a vokalisty, jako jsou třeba Alice Cooper, Dee Snider a Tim „Ripper“ Owens, nelze popřít skutečnost, že tato kapela je stejně vzrušující jako samotná její hudba.

Pokud si nejste jisti, co je Rock Opera, tak slyšte, že je to nejrozsáhlejší fantastický Symphonic Power Metal, jaký kdy uslyšíte. Je to druh hudby, díky kterému nejen, že slyšíte tóny, ale vidíte i barvy.

A jestli si myslíte, že přeháníme, tak si poslechněte nové album „A Paranormal Evening with the Moonflower Society.“

U.D.O. – Wilder Life

U.D.O. – Blitz Of Lightning

U.D.O. vydávají Best of… „The Legacy“ – neexistuje lepší způsob, jak shrnout 35. leté výročí U.D.O. v mezinárodním metalovém světě. 33 skladeb z více než tří desetiletí hudební historie na dvou CD. Pocta nesrovnatelné kariéře nesrovnatelné kapely.

Album obsahuje čtyři dosud nevydané bonusové skladby, dále skladby z alb Game Over, We Are One, Steelfactory, Decadent, Steelhammer, Rev-Raptor, Dominator, Mastercutor, Mission No X, Thunderball, Man And Machine, Holy, No Limits, Solid, Timebomb, Faceless World, Mean Machine & Animal House

Dnešní dvojitá porce, je tedy jasná, a protože se jedná o best of, a navíc o best of parádní, tak je vcelku jedno, po jakých skladbách sáhneme, všechny jsou dobrý

Michal Šindelář – Dřív, než ti dojde

Teď si připomeneme jedno loňské album, konkrétně čtvrté sólové album hudebníka Michala Šindeláře, známého nejen díky skladbě „Hořely, padaly hvězdy“, ale i díky působením ve skupinách Katapult, Semtex a Banjo Band Ivana Mládka. Na albu celkem deset autorských písní, které se svojí atmosférou vrací k Michalovu debutovému albu. Dle mého velmi sympatické album.

Ugly Kid Joe – Lola

„Rad Wings of Destiny“ je po dlouhé době nové album kalifornské kapely Ugly Kid Joe. Pro toto album se Ugly Kid Joe spojil s producentem Markem Dodsonem, který byl již v roce 1992 zodpovědný za jejich multiplatinové debutové album „America’s Least Wanted“.

Na novém albu se kapela pustila mimo jiné i do pohodovky „Lola“ z repertoáru THE KINKS. A klobouk dolu, zní v jejich podání naprosto fantasticky.

Tarja Turunen – Eye Of The Storm

Tarja Turunen vydala už celkem osm sólových alb a není tedy divu, že je na čase vydat také nějakou tu kolekci toho nejlepšího.

Vydání „Best Of: Living the Dream“ se chystá na vyjde 2. prosince,

Na výběru v základním provedení najdete šestnáct skladeb vybraných přímo Tarjou, ale k mání budou i další edice s dalším materiálem včetně dvouhodinového koncertního záznamu „Circus Life“.

„Ani po těch letech se mi nechce uvěřit“, dodává Tarja, „že vydávám své best of album. Tolik úžasných momentů, jaké jsem prožila… Doufám, že si ho užijete stejně jako já, když jsem ho sestavovala“.

Joe Lynn Turner – Tortured Soul

Joe Lynn Turner je americký rockový zpěvák, kterého znáte ze spolupráce s kytaristou Ritchie Blackmorem, Deep Purple a Rainbow.

Teď vydal své nové album „Belly of the Beast“ a rovnou představuje song „Tortured Soul“.


Zde najdeš záznam pořadu

Playlist music 43/2022

Playlist Music

Hudební tipy, novinky, informace a zajímavosti z hudebního světa

Kontakt:

  • náměty a připomínky
  • nominace kapel a interpretů do pořadu
  • informace
  • dotazy

e-mail: redakce@playlistmusic.cz

tel: +420 603 424 623

WEB:

www.playlistmusic.cz

Vysílací časy pořadu:

Rádio HEY
Premiéra:
Neděle: 15:00 – 16:00

Reprízy:
Pondělí: 01:00 – 02:00
Úterý: 05:00 – 06:00
Sobota: 14:00 – 15:00

Rádio Sázava
Premiéra:
Úterý: 17:00 – 18:00

Previous post SABATON vydávají mistrovské dílo. „The Symphony To End All Wars“
Next post U.D.O. vydávají Best of… „The Legacy“