Němečtí mistři power metalu vydávají „dvojku Reforged“

Sdílení

Němečtí mistři power metalu IRON SAVIOR působí již čtvrt století. Důslednost a vysoká kvalita podání vynesly kapele kolem Pieta Sielcka velkou a loajální fanouškovskou základnu.

V roce 2017 Iron Savior přišli se speciálním projektem: Jejich prvních pět studiových alb v té době již nebylo k dispozici, ale skupina je nemohla jednoduše znovu vydat z právních důvodů. Proto se rozhodli znovu nahrát některé úspěšné skladby. Výsledek byl přijet pozitivně a fanoušci pochopitelně chtěli ještě víc.

Historie Iron Savior je plná zajímavých hudebních drahokamů, které se na první „Reforged“ album nevešly, a tak bylo brzy jasné, že „Reforged“ jde do druhého kola. Reforged – Ironbound vyšlo 26. srpna.

„Tentokrát jsme vybrali 23 písní, což je výrazně více, než měl první díl „Reforged“, říká kapelník Piet Sielck. „Velmi pozitivní reakce na Reforged – Riding On Fire nás přiměla zvážit druhý díl. Díky přímé zpětné vazbě od fanoušků jsme si pak také uvědomili, kolik skladeb tam stále dřímalo, a to si zasloužilo navrhnout remake. 23 skladeb nového dvojalba Reforged – Ironbound představuje skutečnou baštu, a to jak kvantitativně, tak kvalitativně. S výsledkem jsem velmi spokojen,“ říká dále Sielck a pokračuje.

„Vždy je na fanoušcích, aby něco takového zhodnotili, ale podle mého názoru náš druhý díl Reforged překonává svého předchůdce. Byla to skvělá zábava znovu přistoupit k písním.“

Piet s úsměvem dodává: „Jsem obzvláště šťastný, že jak Jan, Piesel, tak Kai (Hansen) mohli nahrát nebo zazpívat své původní party. A s hostujícím sólem mého kmotřence Tima Hansena se to celé nějak stát se mezigeneračním rodinným albem.“

Na „Reforged – Ironbound“ si našly cestu i dvě méně známé, respektive dokonce nové písně: „Living On A Fault Line“, která dříve vyšla pouze v Japonsku, spadá do první kategorie. Kromě toho byl zahrnut hit Eurythmics „Sweet Dreams“. „Reforged – Ironbound“ samozřejmě opět produkoval sám Piet Sielck ve svém Powerhouse Studiu.

Previous post Vypsaná fixa na Kusy radosti tour rozdá dvě hodiny radosti, hitů a novinek. Turné vyvrcholí v Praze. Velká Lucerna letos opět bude!
Next post Playlist Music on Air 40 / 2022