Vypsaná fixa na Kusy radosti tour rozdá dvě hodiny radosti, hitů a novinek. Turné vyvrcholí v Praze. Velká Lucerna letos opět bude!

Sdílení

A to je důvod velkej jak buvol, když si půjčíme text jedné písničky z nového alba, vyrazit za Fixou na podzimní turné. Navíc nejen s ohledem na aktuální situaci platí, že na jako vždy mimořádně energických vystoupeních Fixy se rozhodně zahřejete. Koncert je totiž nejlepší svetr!

„Léto bylo skvělé, všechny koncerty se povedly a vrcholem všeho byl náš set na festivalu Rock for People, kde jsme se jako jediná česká kapela dostali na hlavní stage a při našem koncertu jsme pod sebou měli přes deset tisíc lidí. Druhým vrcholem pak byl červnový křest Kusů radosti v Praze v Ledárnách Braník, kam také dorazila spousta našich fanoušků a my jsme zažili dvě hodiny čirého štěstí,“ rekapituluje kytarista a zpěvák Márdi.

Skupina se teď těší na 10 koncertních zastávek nazvaných Kusy radosti tour. V rámci každého z vystoupení zazní nezvykle velká porce nových písní z aktuálního alba.

„Celé léto jsme se řídili starou dobrou pravdou, že pokud chceš mít nové hity, musíš hrát nové písně na koncertech, aby je lidi dostali pod kůži. Jediný problém byl v tom, že festivalový set je poměrně krátký, a tak jsme vždy zahráli čtyři nebo pět novinek. Poctivě jsme to střídali, tímto způsobem jsme nové písně dobře natrénovali a taky jsme zjistili, že všechny dobře fungují i v živém provedení. Teď se situace mění, protože samostatný koncert trvá někdy i dvě hodiny, a tak můžeme naší nové desce Kusy radosti dát mnohem větší prostor. Těšíme se na to a zveme všechny, protože playlist bude naprosto exkluzivní a už se nikdy v tomto složení nebude opakovat,“ říká Márdi.

Ale vše nebylo úplně jednoduché, neboť frontman Fixy zároveň dodává: „Na druhou stranu jsme taky zažili dost šílené příběhy, kdy našemu novému basákovi začal při hraní hořet aparát a lidé si mysleli, že je to součást naší show. Mnohokrát jsme dojeli na poslední chvíli a mnohokrát jsme se vraceli nad ránem a měli toho plný zuby. Ale nikdo na to nenadával a každý byl rád, že je náš kapelní život zase zpátky!“

Vypsaná fixa je tedy v plné síle připravena předvést na každé z deseti zastávek Kusy radosti tour strhující dvouhodinovou melu.

Po dlouhých třech letech se kapela letos těší i do velkého sálu Lucerny v Praze, kam zavítá 22. prosince.

Pod kotlem v průběhu turné přitopí hned dvěma novými videoklipy, které jsou nyní ve stadiu zrodu. Zatím lze prozradit jen to, že do jednoho přijali pozvání Lukáš PavlásekAdélou Elbel a ve druhém plánovaném klipu se fanoušci mohou těšit na Pavla Lišku.

Jako speciálního hosta turné kapela představí Wóďu. S kapelou se zná velmi dobře a po všech stránkách: Martin Vodehnal alias Wóďa je totiž jejím tour managerem. Za společných dlouhých večerů si pánové všimli jeho talentu a teď tedy dostává adekvátní prostor. Wóďa bude publiku čelit sám s kytarou a prostřednictvím písní, které reflektují jeho život. Žádné intimní zadumané plochy od něj nečekejte, přece jen je to chlapec profesně i osobně spjatý s Vypsanou fixou…

Album Kusy radosti vyšlo na CD a digitálních platformách. Na webu skupiny http://www.vypsanafixa.cz/ je stále volně ke stažení za dobrovolný poplatek.

Album na digitálních službách zde: https://bfan.link/kusy-radosti

Předprodej na turné k albu Kusy radosti: https://goout.net/cs/vypsana-fixa-kusy-radosti-tour/szxjxqt/

KUSY RADOSTI tour

8. 10. Plzeň – KD Šeříkovka
14. 10. Olomouc – S klub
20. 10. Brno – Fléda
22. 10. Pardubice – ABC klub
28. 10. Ostrava – Barrák
11. 11. Dobříš – KD
19. 11. Vídeň – KD
25. 11. České Budějovice – Fabrika
26. 11. České Budějovice – Fabrika
22. 12. Praha – Palác Lucerna – velký sál

Previous post Muse a Slipknot – Rock for People míří ještě výš, vytáhl esa v podobě dvou headlinerů 27. ročníku
Next post Němečtí mistři power metalu vydávají „dvojku Reforged“