Playlist Music ( On Air ) – 09 / 2022 ( 05. 03. 2022 )

Sdílení

AVANTASIA – Dancing With Tears In My Eyes … hudební tip Playlist Music
SABATON – Sabaton – The Unkillable Soldier … novinka
NIGHTWISH – Harvest … hudební tip
THE REMEDY – Ozvěny … novinka
SIXX A.M. – Life is Beautiful … hudebí tip
UDO DIRKSCHNEIDER – We Will Rock You … novinka
TRAKTOR – Testament … novinka
BON JOVI – It’s My Life … výročí
ORDEN OGAN – Let The Fire Rain … hudební tip
HAREM SCAREM – Searching for Meaning … z archivu

SABATON – The Unkillable Soldier   …   novinka

V pátek jsme se konečně dočkali a na pultech se objevilo nové album švédských Sabaton –  „The War to End All Wars“.  Jubilejní, desáté studiové album nabízí deset skladeb. Nikdo nemohl tušit, že album „Válka, která ukončí všechny války“ vyjde do skutečného válčícího světa. A jak na tuto situaci reagují samotní Sabaton?

„Naše nové album pojednává o konfliktu, který skončil před víc jak stoletím. Jsme hluboce zarmouceni, že lidstvo znovu opakuje chyby předchozích generací. Krveprolití bylo v celé historii už dost. Není třeba dalších.“

Čekání nám kapela krátila průběžně odkrývanými ochutnávkami a tou poslední je skladba „The Unkillable Soldier“.

NIGHTWISH – Harvest   …   hudební tip

Finští symfonici Nightwish začali pracovat na desátém studiovém albu. Dá se tak usuzovat podle fotograie, kterou kapela zveřejnila a na které je Tuomas Holopainen sedící ve studiu před svými klávesami. Deska bude následovníkem současného alba „Human. :II: Nature“, které vyšlo dubnu 2020. Víc informací prozatím k dispozici není, ale očekávám, že Nightwish nás budou na svých sociálních sítích průběžně infomovat.

THE REMEDY – Ozvěny   …   novinka

The Remedy je děčínská hard-rocková kapela, která hraje svou vlastní autorskou hudbu s českými texty. Brzy oslaví 10 let své existence a po celou dobu hrají ve stejné sestavě. V říjnu 2021 kapela vydala svůj nový singl a zároveň videoklip s názvem „Ozvěny“.  Chcete-li kapelu The Remedy vidět a slyšet na živo, tak mát šanci, vystoupí například 29.3. v Rock Café v Praze nebo 23.4. v klubu AC v Hradci Králové. Více informací najdete na jejich facebooku nebo instagramu.

UDO DIRKSCHNEIDER – We Will Rock You   …   novinka

Stálice německé metalové scény Udo Dirkschneider (U.D.O., ex-Accept) vydá své nové album My Way 22. dubna prostřednictvím Atomic Fire Records.

Nyní představuje první singl z chystaného alba, a rovnou cover verzi klasiky „We Will Rock You“.

„QUEEN ukázali, jak všestranná může kapela být“, říká Udo. „Vždy mě fascinovali a byli jednou z mých úplně prvních nejoblíbenějších kapel. QUEEN mě hudebně inspirovali a dodnes rád poslouchám všechny jejich desky. Nejvíce se mi líbila živá verze ‚We Will Rock You‘, proto jsem ji použil pro svou cover verzi.“

My Way bude obsahovat 17 cover verzí právě těch písní, které hudebníka a zpěváka nejvíce ovlivnily. Jsou mezi nimi nejrůznější klasiky z hudební historie – včetně těch, které byste od Uda možná nečekali. Za každou skladbou se skrývá nejen velmi osobní příběh, ale také někdy překvapivé aranžmá, které i přes velmi individuální provedení žije a dýchá Udovým rukopisem. „Teď, když slyším píseň, vzpomínám si na dobu, kdy jsem jako velmi mladý Udo šel ven rozsvítit město a prožil všechny příběhy, které lze zažít jen pozdě v noci v klubech.“

Tracklisting:

„Faith Healer“ (Alex Harvey)
„Fire“ (Crazy World Of Arthur Brown)
„Sympathy“ (Uriah Heep)
„They Call It Nutbush“ (Tina Turner)
„Man On The Silver Mountain“ (Rainbow)
„Hell Raiser“ (The Sweet)
„No Class“ (Motörhead)
„Rock And Roll“ (Led Zeppelin)
„The Stroke“ (Billy Squier)
„Paint It Black“ (Edit Version)
„He’s A Woman, She’s A Man“ (Scorpions)
„T.N.T.“ (AC/DC)
„Jealousy“ (Frankie Miller)
„Hell Bent For Leather“ (Judas Priest)
„We Will Rock You“ (Queen)
„Kein Zurück“ (Wolfsheim)
„My Way“ (Frank Sinatra)

TRAKTOR – Testament   …   novinka

Tuzemská kapela Traktor vydala další skladbu se svého aktuálního alba „Sedmá strana kostky“.  Singl „Testament“ rovnou opatřili i videoklipem a tato balada se tematicky zabývá vojenskou tematikou.

„Předně vám chceme říct, že scénář k tomuto klipu vznikl na podzim minulého roku a natáčení proběhlo letos v lednu. Netušili jsme, jak moc aktuální bude…,“ uvádí kapela na svém FB profilu.

BON JOVI – It’s My Life   …   výročí

Kapela Bon Jovi je na hudební scéně téměř čtyřicet let a pravda je, že onen zub času se na jejím frontmanovi příliš nepodepsal. Jon Bon Jovi prostě vypadá pořád dobře, koncertuje a věnuje se zajímavým projektům. A tenhle rodák z New Jersey oslavil 2. března své šedesáté narozeniny.

Ve svých 60 letech je nyní důkazem toho, že nemusíte střídat ženy a pařit dnem i nocí, a přesto můžete milovat rock’n’roll. Jon Bon Jovi je sice rocker tělem i duší, ale je desítky let šťastný se svou lásku ze střední a svoje peníze investuje do charity nebo na podporu politikům, kterým věří.

Přejeme hodně zdraví a jen to nejlepší…

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 08 / 2022
Next post Crystal Viper v ČR – Termín vystoupení přeložen!