Sdílení

Playlist Music ( On Air ) – 50 / 2021

Vítejte opět u poslechu Playlist Music na Rádiu Hey. Dnešní díl je vyjímečný hned ze dvou důvod.

Předně je to díl sváteční, protože jeho premiéra připadá na první svátek vánoční. A potom, jedná se poslední vydání našeho pořadu v letošním roce.

Chci Vám tedy především popřát hezké a hlavně klidné prožití Vánočních svátku.

My dnes v našem pořadu nebudeme za každou cenu dohánět hudební novinky, ale zahraju Vám několik vánočních hudebních tipů. Některé budou řekněme klasické, a jiné Vás možná trochu překvapí.

Tady je Playlist Music


Chris Rea – Driving Home for Christmas

„Driving Home for Christmas“ je vánoční píseň, kterou napsal a složil britský zpěvák a skladatel Chris Rea. První verze byla původně vydána jako B-strana singlu „Hello Friend“ v roce 1986. V říjnu 1988 posloužila znovu nahraná verze jako jedna ze dvou nových písní na prvním kompilačním albu New Light Through Old Windows. Song vyšel jako čtvrtý singl z alba v prosinci 1988, a umístil se na 53. místě v UK Singles Chart.

Navzdory svému původnímu skromnému umístění se píseň znovu objevuje v žebříčku UK Singles Chart každý rok od roku 2007, kdy dosáhla vrcholu na 33. místě a dnes je uvedena mezi Top 10 vánočními singly.

Queen – Thank God It’s Christmas

Thank God It’s Christmas je vánoční song britských Queen. Původně nebyl zařazen na žádné studiové album, vyšel pouze jako singl 26. listopadu 1984.

Sabaton – Christmas Truce

O vánocích v roce 1914 došlo mezi zákopy na západní frontě k nevídané události: vojáci obou znepřátelených stran uzavřeli spontánně příměří. Pozdě na Štědrý den slyšely britské jednotky z německých zákopů zpívat německé vojáky vánoční koledy a podél jejich zákopů viděly lucerny a malé jedle. Následující den se britští a němečtí vojáci setkali v zemi nikoho a vyměňovali si dárky, fotili se a někteří dokonce hráli fotbal. Byl to vzácný, ale kouzelný okamžik míru a harmonie uprostřed jedné z nejkrutějších událostí 20. století.

Letos švédští metaloví hrdinové SABATON vydávají píseň o této výjimečné události, která je dnes známá jako „Christmas Truce“.

„Christmas Truce“ předznamenává desáté mistrovské dílo SABATON, „The War To End All Wars“, které vyjde 4. března 2022 prostřednictvím Nuclear Blast Records.

Není to zrovna klasický vánoční song, ale myslím, že píseň o Vánočním zázraku do našeho dnešního pořadu rozhodně patří.

Majestica – This Christmas

Majestica i letos připravila svým fanouškům Vánoční překvapení v podobě alba „Christmas Carol – Extended Version“. To vyšlo 12. listopadu.

Magnum – Oh Christmas Day

Fanoušci britské rockové kapely Magnum se už brzy dočkají jejich nového alba, to vyjde 14. ledna 2022. Nicméně už jsme si říkali, že dnes nebudeme trvat na novinkách, a proto vybírám vánoční song z roku 2014 Magnum – Oh Christmas Day

Lordi – Merry Blah Blah Blah

Na začátku dnešního pořadu jsem sliboval, že některé vánoční songy Vás možná překvapí. Ten, který přijde teď, to bude zcela jistě. Vánoční song v podání finských Lordi je totiž opravdu dost jiný, a hlavně úplně naruby. Abyste pochopili, podívejte na video na našem webu. Singl se objevil společně s novým sedmialbem Lordiversity, které vyšlo 26. listopadu

GOOD WORK – koleda Pásli ovce Valaši (Official) ft. Ghostman

Playlist Music ( On Air ) – 50 / 2021

Point North – All I Want For Christmas Is You
Chris Rea – Driving Home for Christmas
Queen – Thank God It’s Christmas
Sabaton – Christmas Truce
Tublatanka – Poďme bratia do Betlehema
Majestica – This Christmas
Magnum – Oh Christmas Day
Lordi – Merry Blah Blah Blah
Bryan Adams – Christmas Time
Good Work – Pásli ovce Valaši

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 49 / 2021
Next post Playlist Music ( On Air ) – 01 / 2022