Sdílení

Je polovina listopadu, venku celkem sychravo, ale tady u nás v Playlist Music máme opět nabitý program plný žhavých novinek a hudebních tipů.
Novinky představí britská skupina Magnum a také projekt Emigrate. Mezi hudební tipy zařadíme Sixx A.M. a naším dnešním hostem bude Tomáš Krajánek a povídat si budeme o kapele Rubicon River.
Na Rádiu Hey startuje Playlist Music

Novinka: Magnum – I Won’t Let You Down


Fanoušci britské rockové kapely Magnum si budou muset ještě chvíli počkat, než se jim do rukou dostane očekávané nové studiové album. „The Monster Roars“ se na pultech objeví 14. ledna 2022.
Nějakou tu novinku od Magnum ale přece jen uslyšíme ještě letos. Kytarista Tony Clarkin, zpěvák Bob Catley a jejich spolubojovníci Rick Benton (klávesy), Dennis Ward (baskytara) a Lee Morris (bicí) oznámili vydání několika singlů. Skladba „I Won’t Let You Down“ se včetně lyric videa vyšla 12. listopadu. O pět týdnů později, 17. prosince 2021, bude následovat druhá ukázka „No Steppin‘ Stones“.
„The Monster Roars“ bude obsahovat celkem dvanáct nových písní s několika malými překvapeními. Kromě běžného disku vydají MAGNUM limitovaný box set se třemi bonusovými skladbami: novou verzí „Days Of No Trust“, tedy otvíráku alba „Wings Of Heaven“ (1988), novou remasterovanou verzí „Sweets For My Sweet“, tedy úplně prvního singlu jejich kariéry z roku 1975 a dosud nevydanou skladbou ze stejné éry.

Hudební výročí: Styx – Mr. Roboto


V hudebním výročí dnes máme oslavence, kterým je James Young, americký rockový kytarista a zpěvák, jenž 14 listopadu slaví své 72 narozeniny. Ve svých pěti letech začal hrát na klavír a později na kytaru a klarinet. Studoval na v Illinois, kde získal bakalářský titul v oblasti strojního a leteckého inženýrství. Ale hlavně v roce 1972 založil skupinu Styx. Mr. Roboto je skladba, kterou James napsal a vydal v roce 1982

Novinka: Emigrate – Always On My Mind (feat. Till Lindemann)


Projek Emigrate založil Richard Kruspe, kytarista německé hudební skupiny Rammstein poté, co Rammstein v roce 2005 dokončili turné k albu Rosenrot a od té doby je to vlastně taková jeho “bokovka”
V pátek vyšlo nové album a singl Always On My Mind a v omhle coveru si střihnul sólo I sám Till Lindemann

Hudební tip: Playlist Music: Rubicon River- Praporek


Hostem Playlist Music je tentokrát zpěvák Tomáš Krajánek a povídáme si o projektu Rubicon River
Celý rozhovor si poslechněte zde

Sixx A.M. – The First 21


Americký hudebník, baskytarista Nikki Sixx, v současné době propaguje sbírku svých pamětí „The First 21: How I Became Nikki Sixx“. Krátce po vydání této dlouho očekávané výpovědi se na pultech objevilo i nové výběrové album „Sixx: A.M.‘s Hits“. Album obsahuje i píseň „The First 21“, která je touto knihou inspirována.

Miroslav Žbirka – I´m With You


Rozloučíme se dnes vzpomínkou na zpěváka a skladatele, nezaměnitelnou legendu slovenské hudební scény, prima chapíka a gentelmana, kterým bezesporu byl Miro Žbirka.
Miroslav Žbirka zemřel 10. listopadu ve věku 69 let.
Velkým snem Mira Žbirky bylo mimo jiné nahrávat v legendárním londýnském studiu Abbey Road Studios. V roce 2015 se mu tento sen splnil a Miro zde dokončoval svoje dvojalbum.
Jedna z těchto fantastických nahrávek je dnešním posledním hudebním tipem.

Playlist Music ( On Air ) – 44 / 2021

Hudební tip: Trick Or Treat – Take Your Chance (Feat. Michele Luppi)
Novinka: Magnum – I Won’t Let You Down
Hudební tip Rádia Hey: AC / DC – Rock the Blues Away (2014)
Hudební výročí: Styx – Mr. Roboto
Novinka: Emigrate – Always On My Mind (feat. Till Lindemann)
Hudební tip: Visions Of Atlantis – Last Shut Of Your Eyes
Hudební tip: Playlist Music: Rubicon River- Praporek
Hudební tip: Iron Maiden – Fear of the Dark
Novinka: Sixx A.M. – The First 21
Hudební tip / vzpomínka: Miro Žbirka – I´m with You

Previous post Slavící TRAKTOR se ocitnul v obležení sedmiček
Next post TŘI SESTRY A ALKEHOL VYRÁŽEJÍ NA SPOLEČNÉ TOUR SUDOVÁ PŘITAŽLIVOST II.