Sdílení

V Playlist Music se i dnes ohlédneme za uplynulým týdnem a připomeneme si hudební výročí a také narozeniny dvou slavných muzikantů.
Hudební novinky nám představí Sting a Mig 21
A podíváme se, co tentokrát skrývá archiv Rádia Hey.
Hezký poslech u pořadu Playlist Music

Poslouchejte Playlist Music
Na Rádiu Hey
V premiéře v sobotu od 11:00
Reprízy v neděli od 15 hodin, v pondělí v jednu v noci a v úterý mezi pátou a šestou ranní
Právě teď začíná Playlist Music

Hudební tip k výročí / narozeniny: Koller David – Pod měděným nebem

Narozeniny 27. září oslavil zpěvák, skladatel, bubeník David Koller.
Významný muzikant, autor mnoha dnes již klasických hitů je známý především jako frontman kapely Lucie, kde působil v letech 1987 až 2005. Znát ho můžete ale i z jiných rockových formací, jako Kollerband, Pusa, Žentour, Jasná Páka, nebo Blue Effect.
Davide, všechno nejlepší, hlavně zdraví a dál spoustu dobrý muziky

Hudební tip: Foo Fighters – Long Road To Ruin

Americká skupina Foo Fighters mají dnes v Playlist Music své opodstatněné místo. Skladba „Long Road To Ruin“ se totiž objevila na jejich šestém studiovém albu „Echoes, Silence, Patience and Grace“ a právě toto album se před 14 lety, přesně 30. září 2007 stalo jedničkou na anglické hitparádě. To je hezké výročí ne?

Hudební novinka: Sting – If It’s Love

Sting má rozhodně v úmyslu potěšit své fanoušky a už v listopadu vydá nové album.
Deska ponese název The Bridge a obsahovat bude celkem třináct písní. Jednou z nich bude i skladba If It’s Love, která nyní vychází, jak první singl a ochutnávka z chystané novinky.
Nové album The Bridge vznikalo v době v pandemie a Sting na něm přemítá o osobní ztrátě, odloučení a neobvyklých sociálních a politických zmatcích.
Na desce najdete celkem třináct písní a Sting na ní pracoval s kytaristou Dominicem Millerem, bubeníkem Joshem Freesem a saxofonistou Branfordem Marsalisem.

Hudební novinka: Mig 21 – Hádej, co žena žádá

Skupina MIG 21, vydává po sedmi letech nové studiové album. Novinka se jmenuje Džus noci, je to již pátá řadová deska a obsahuje celkem 12 skladeb. Mezi nimi i starší songy, které kapela hraje na svých koncertech.
Vydání alba prezentuje singl Hádej, co žena žádá. My ho dnes zařazujeme jako hudební novinku.
Album Džus noci vyšlo 24. září a předznamenává turné, které začne koncertem 8. října ve Svitavách a skončí tradičním pražským trojkoncertem v Lucerna Music Baru 23.–25. listopadu.

Hudební tip Rádia Hey: Scorpions – Wind Of Change

Skupina Scorpions se chystá do Prahy, a to svým turné Believer, na kterém představí novinky ze stejnojmenného studiového alba. Turné by mělo odstartovat v Las Vegas, a Česká republika bude jednou z devíti evropských zemí, které světoznámou rockovou legendu přivítají. Do Česka dorazí 26. května 2022.

Scorpions jsou německou rockovou kapelou číslo jedna. Na svém kontě mají přes 120 milionů desek, odehráli přes pět tisíc koncertů a jejich legendární singlem Wind Of Change, ovládl hitparády po celém světě.

Hudební tip k výročí / narozeniny: Meat Loaf – Rock and Roll Dreams Come Through

Marvin Lee Aday je americký rockový a pop-rockový zpěvák a herec a Přezdívku Meat Loaf, pod kterou ho znáte, dostal už na střední škole.
Velkou slávu mu přineslo album Deadringer z roku 1981. Na něm se, mimo jiné, objevil duet se zpěvačkou Cher „Dead Ringer For Love“ a album se dostalo na 1. místo britské hitparády. A velký comeback pak znamenalo album Bat Out Of Hell II – Back Into Hell z roku 1993. Z něho pochází i hit I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That), který hravě dosáhl vrcholu americké hitparády.
Ale proč o tom vlastně mluvíme? No protože Meat Loaf oslavil 27. září své 74. narozeniny.

Z archivu Rádia Hey: Status Quo – Whatever You Want

V 72 letech zemřel baskytarista britské kapely Status Quo Alan Lancaster, který se již několik roků potýkal s roztroušenou sklerózou. S legendární skupinou nahrál hity jako Down Down nebo Whatever You Want.
Hudební nebe se tedy rozrostlo o dalšího skvělého muzikanta my si legendárního basáka připomínáme v rámci hudebního tip z archivu Rádia Hey

Playlist Music ( On Air ) – 38 / 2021

Hudební tip Playlist Music: Bloodbound – Moria
Hudební tip k výročí / narozeniny: Koller David – Pod měděným nebem
Hudební tip: Foo Fighters – Long Road To Ruin
Hudební novinka: Sting – If It’s Love
Hudební tip: Crematory – Ravens Calling
Hudební novinka: Mig 21 – Hádej, co žena žádá
Hudební tip Rádia Hey: Scorpions – Wind Of Change
Hudební tip k výročí / narozeniny: Meat Loaf – Rock and Roll Dreams Come Through
Z archivu Rádia Hey: Status Quo – Whatever You Want
Hudební tip: Delain – Masters Of Destiny

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 37 / 2021
Next post Wohnout natočili nový videoklip s Jiřím Suchým