STO ZVÍŘAT CHYSTÁ ŽIVÉ KONCERTY V OMLAZENÉ SESTAVĚ!

Sdílení

Loni si kapela příliš nezahrála, ale stihla vydat v říjnu zásadní nové album 30 LET TESTOVÁNO NA LIDECH, které bylo velice pozitivně přijato jak fanoušky, tak kritikou. Zvířata se tudíž těší, až zahrají dvanáct nových songů naživo na venkovních scénách, a to již na konci června, ale především v červenci, srpnu a září. V kapele na konci roku došlo k výrazné personální změně, kdy na rytmické posty nastoupila mladá třicátnická krev – Jakub Červinka (kytara), Jan Neruda (baskytara) a Jakub Nývlt (bicí). K jistotám a rodinnému stříbru patří dechová sekce ve složení Pablo Herzog (trubka), Martin Kachna Líska (trombon) a Jiří Hanzlík (barytonsaxofon). Na postech zpěváků jsou stále Jana Jelínková a Honza Kalina, kteří v roce 1990 STO ZVÍŘAT zakládali a klávesista Petr Hostinský.
Autor všech textů na novém albu je tradičně Tomáš Belko a ten napsal i text k písni PRAHA, ke které napsal hudbu někdejší kytarista a zpěvák kapely Petr Ostrouchov. K této písni, která patří k vrcholům alba, kapela v červnu natočí videoklip, který ukazuje Prahu z pohledu dětí, teenagerů, dospělých i starců.

STO ZVÍŘAT v dubnu odehrálo streamovaný koncert z pražské Akropole, který vidělo více než 20 000 diváků a speciální koncert pro fanoušky v autech v pražské tržnici v rámci projektu ART PARKING. Z něj jsou i fotky v příloze, jejichž autorem je stálý kapelní fotograf Michal Linhart.
Na podzim kapela chystá odložené turné a křest alba v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích a dalších městech.

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 21 / 2021
Next post Playlist Music ( On Air ) – 22 / 2021