Vrchol koncertní sezony se blíží. Vypsaná fixa zakončí letošní úspěšnou sezonu vystoupením ve velkém sále pražské Lucerny 22. prosince 2022.

Sdílení

Letošní rok byl pro skupinu rokem naděje a pilné práce, která přinesla radost. V květnu Vypsaná fixa vydala album nazvané Kusy radosti. A jako první z něj dostala obrazové ztvárnění písnička Buvol.

Vznikla tak čistá vzpomínková esence na devadesátá léta minulého století se vším, co k tomu patřilo. „Všichni prahneme po naději,“ zpívá se v uvedené písni, což platilo v devadesátkách stejně jako teď.

Léto bylo skvělé a kapela najela tisíce kilometrů, což ocenili nejen fanoušci, ale i pumpaři. Červen byl ve znamení koncertního křtu nového alba v Ledárnách Braník. Zvukový limit koncertu nebyl překročen,

tudíž byli spokojeni účastníci koncertu, pořadatelé i kontrola hluku.

Vrcholem fixího léta se stalo vystoupení na festivalu Rock for People, kde si čtveřice jako jediná česká skupina zahrála na hlavním pódiu. Výhled z něj do dálky na tisíce nadšených fanoušků zanechal velký dojem.

Na podzim uvítalo Vypsanou fixu deset zastávek Kusy radosti tour. Venku už byla zima, a tak se pod heslem „koncert je nejlepší svetr“ naplnil každý sál. A třeba v Českých Budějovicích se muselo přidat druhé vystoupení.

Doslova v běhu dostala skladba Kouřící miminko svoji video podobu a výsledkem je běžecký klip s Adélou Elbel a Lukášem Pavláskem.

Letošní koncertní a natáčecí maraton Vypsaná fixa absolvovala s novým basákem Kryštofem Maškem, který nastoupil na místo po Mejnovi, jenž se rozhodl formaci definitivně opustit.

Nyní už se pánové těší na blížící se vrchol celého turné – nadmíru úspěšný rok zakončí finišem ve velkém stylu, koncertem v pražské Lucerně.

Vzhledem k tomu, že na Fixu chodí krásní mladí, méně mladí, štíhlí i méně štíhlí lidé, kteří se k sobě vždy rádi tisknou a jsou skladní, dostane se do velkého sálu Lucerny hodně fanoušků, ale nutno upozornit, že žádný sál není nafukovací.

Pokud tedy toužíte zažít ještě na konci roku pořádný kotel, tak nezapomeňte: Vypsaná fixa, 22. 12. 2022, Praha-Lucerna, velký sál.

„Do Lucerny se těšíme! Ten prostor má jedinečný kouzlo. Stačí tam vejít a hned na tebe dopadne. Když jsme tam hráli poprvé, tak to byl koncert, kde se sešla největší žijící část mé rodiny. Skoro nikdo nechyběl. Bylo to v roce 2007. Několik z nich už dnes nežije nebo už se kvůli věku necítí na to tam jít.

Určitě si na ně na všechny vzpomenu až budeme hrát,“ říká Márdi.

Pokud potřebujete vkročit do nového roku aspoň s nějakou jistotou a pozitivní vyhlídkou, představujeme vám jarní část turné Kusy radosti 2023.

Previous post Playlist Music 49 / 2022
Next post Bostonská hard rocková skupina LANSDOWNE oznámila podrobnosti o vydání svého, dlouho očekávaného studiového alba