Sdílení

„Return of the Dream Canteen“ ( 14. 10. 2022 ) je třinácté studiové album americké rockové skupiny Red Hot Chili Peppers. Stejně, jako v případě předchozího alba Unlimited Love, je i nová nahrávka spojena s návratem kytaristy Johna Fruscianteho. A na novém albu kapela opět spolupracovala s producentem Rickem Rubinem a nahrávacím inženýrem Ryanem Hewittem.

Bubeník Chad Smith se zamyslel nad bohatstvím materiálu, který kapela nahrála, a poznamenal:

Prostě jsme napsali spoustu hudby a psali a psali bez časového omezení a nakonec jsme nahráli všechny tyto písně. Vždy nahrajeme víc, než co se pak vyjde na desku, ale skladby často zůstanou v trezoru nebo nedokončené nebo cokoli jiného. Ale dokončili jsme je všechny. Prostě jsme měli pocit, že máme příliš mnoho dobrých písní na to, abychom nevydali další desku. Není to jako b-strana nebo něco podobného Všechno je dobré.

Skupina oznámila vydání alba během jejich Global Stadium Tour 23. července 2022 na jejich show v Denveru, přičemž byly zpřístupněny předprodeje alba.

První singl „Tippa My Tongue“, vyšel spolu s hudebním videem 19. srpna 2022. Druhá píseň z alba, „Eddie“, která byla inspirována hudebníkem Eddiem Van Halenem, vyšla 23. září 2022.

Skladba „Eddie“ byla poprvé uvedena 9. října 2022 na hudebním festivalu Austin City Limits. Byla to první píseň z alba, která byla uvedena naživo.

https://www.youtube.com/watch?v=SYDbpkXUm_0
Previous post MAREK ZTRACENÝ OHLAŠUJE ŽIVOTNÍ KONCERT NA FOTBALOVÉM STADIONU V EDENU!
Next post Nickelback avizují nové album a jeho vydání potvrzují už druhým singlem