Sdílení

Kapela The Heathrow vydává nový singl „Všichni povstanem“. Skladbu opět nahráli ve studiu Leo Holana, a rovnou ji opatřili i videm.

Jak singl vznikal? To speciálně pro Playlist Music prozradil Honza Vyskočil

Kořeny tohoto songu najdeme už v roce 2018, kdy Ferii vymyslel melodii a myšlenku songu, později k němu napsal i refrén. Po nějakém čase jsme se s Fandou domluvili, že dodělám text. V tehdejší sestavě (2018 až 2020) ten song ale zněl úplně jinak. V srpnu 2020 jsme se na jednom koncertě potkali s Radkem (současný zpěvák kapely), a ten navrhl novou zpěvovou linku, která celou skladbu jednoznačně oživila. Pak se stal Radek členem kapely.Singl jsme opět natáčeli ve studiu Leo Holana. Mimo jiné nám Leo pomohl doladit text a jeho produkce je na tom songu hodně znát. Do slok doplnil skvělé samply a do refrénu zakomponoval cello, které celý song parádně nakoplo.
Videoklip nám natáčel náš kamarád Michael Maidr (MM originals studios), s kterým se známe teprve krátce, ale dokonale jsme si navzájem sedli. Z jeho práce na klipu jsme nadšeni. Michael nám dělal i live záběry ze Zruče nad Sázavou, které se později v klipu použily.

Honza nám prozradil i to, co bylo motivem a inspirací k novému songu.

Inspirace? To je jednoduché. Kdysi jsme se v kapele dost hádali a vyústilo to až ve skutečnou rvačku. Negativní atmosféra tehdy zasáhla celou kapelu a vypadalo to, že se možná už nikdy nedáme dohromady.
Detaily teď nejsou důležité. Důležité je, že v důsledku těchto nepříjemných událostí jsme si uvědomili, že hádka byla vlastně naprosto zbytečná. Tedy po tom, co jsme se usmířili. Člověk si po těchto nevšedních sporech uvědomí, že je zase o něco silnější. Ve všech směrech. Že ho to posunulo zase o kousek dál. Protože, jak se říká, všechno špatné je k něčemu dobré. A to byl i náš případ. Uvědomili jsme si, že věci, kvůli kterým jsme se hádali, vlastně nestály za řeč a bylo naprosto zbytečné se o nich hádat. Ale i my jsme se nechali ovládnout emocemi. A to tedy pořádně.
Tyto emoce jsme následně přetavili v text, který vnímáme jako pozitivní. Chceme, aby si lidé uvědomili, že mají kolem sebe spoustu přátel. A to i přesto, že se občas pohádají. Nikdy nejsou sami. A ani ty nejsi sám!

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 39 / 2021
Next post Hudba Praha Band představí první singl z chystaného alba