Playlist Music 2023 / 05 – QR TICKET HITS únor 2023

Sdílení

Hudební pořad PLAYLIST MUSIC přichází s novinkou. Od února 2023 bude posluchačům pořadu, a to jak na webu, tak na vlnách Rádia HEY a Rádia Sázava, pravidelně přinášet informace o nové multižánrové hitparádě QR TICKET HITS. Každou první neděli v měsíci tak uslyšíte desítku skladeb, které v daném měsíci usilují o Vaši přízeň v uvedeném žebříčku.

Celý článek najdeš ZDE.

QR TICKET HITS – QR Ticket

PRO KAPELY – QR Ticket

Podpoř své oblíbené kapely a hlasuj v hitparádě QR TICKET HITS únor 2023

Vypsaná fixa – Kouřící miminko

Svižná skladba z aktuálního alba „Kusy radosti“

Hlasujte ZDE: VYPSANÁ FIXA – Kouřící miminko – QR Ticket

Majkii B – Nehlídám

Majkii B (Marian Balata), kytarista a spoluautor skupiny Skyline, vydal na konci loňského roku své písničkářské sólové album Nad Vodou. Následně vypustil do světa druhý videoklip z desky, a to k písni Nehlídám. Vznikl ve spolupráci s režisérkou Terezou Hirch a kameramanem Pavlem Koppem.

Album nabízí deset tematicky laděných folkových akustických písní lehce okořeněných elektronikou a popem. Skladba Nehlídám se nevymyká. Autorem hudby i textu je sám Majkii B, který také zároveň stojí za hudební produkcí. V klipu Nehlídám se Majkii nostalgicky vrací do svého mládí, a tak si v něm kromě svých vrstevníků zahrála i hudebníkova dcera Natálie.

Celý článek najdeš ZDE:

Hlasuj ZDE: MAJKII B – Nehlídám – QR Ticket

Bohouš Josef a Burma Jones – Divokej proud

V únorovém kole QR TICKET HITS můžete hlasovat také pro Bohouše Josefa a skupinu Burma Jones. Skladba se jmenuje „Divokej proud“ a vyšla na albu „Všechno má svůj čas“

Hlasuj ZDE: BOHOUŠ JOSEF & BURMA – Divokej Proud – QR Ticket

Torrax – Nech je vzplát

V únorovém kole QR TICKET HITS se představuje také skupina TORRAX. Skladba „Nech je vzplát“ odkazuje na čarodějnické procesy a upalování čarodějnic.

Hlasuj ZDE: TORRAX – Nech je vzplát – QR Ticket

Walda Gang – Na jednu noc

Song do QR Ticket Hits nasazuje také Waldagang dodává „I když se nestydíme za to, že naší hlavní doménou jsou cover verze, tak tohle je najednou pecka kde je autorsky podepsané celá kapela…nezdá se to, ale je tam poměrně dost motivů, kdy si tam každý něco mohl uplatnit a nebo spíš to tam nacpat… Romantický text, který je na nás už dost na hraně je z pera Vládi Šafránka.“

Hlasuj ZDE: WALDA GANG – Na jednu noc – QR Ticket

Allmara – Valkýry

Z kraje léta 2022 Allmara vyrazila k Mladé Vožici na zříceninu hradu Šelmberk natočit videoklip na skladbu Valkýry. Valkýry textem a obrazem nahlíží do středověké kovářské rodiny, ke které byl osud krutý a vzal jim to nejcennější, co měli. Smrt hlavy rodiny se nejvíce podepisuje na synovi kováře, který v dospělém věku přebírá rodinné řemeslo svých předků, kteří mu vedou ruku a následují je. Děj příběhu ilustruje každodenní lidské osudy v jakékoliv čase a době, je ztotožnitelný pro každého z nás.

Hlasuj ZDE: ALLMARA – Valkýry – QR Ticket

Symphonity – I Found My Way Back Home

Skladba I Found My Way Back Home je z poslední desky Marco Polo: The Metal Soundtrack (Limb Music, 2022), je to klasická rychlá power metalová skladba s melodickým refrénem, kde nechybí vysoké vokály ani rychlá kytarová a klávesová sóla. Skladba má i oficiální videoklip, který natáčel David Havlena. Klip se točil v lokalitě Senec, Slnečná jazerá (Slovensko); zvuk skladby (stejně jako celého alba) je ze slavných studií Finnvox (Stratovarius, Nightwish,…).

Hlasuj ZDE: SYMPHONITY – I Found My Way Back Home – QR Ticket

The Heathrow – Sny ve snech

„Sny ve snech“ je jeden z nejoblíbenějších songů u fanoušků kapely THE HEATHROW. Ti to jednoznačně potvrdili, když svými hlasy poslali skladbu na první místo lednového žebříčku a nominovali tak kapelu do dalšího kola hitparády QR Ticket Hits. Kapela má tak jisté místo ve finálovém kole hitparády a také zařazení songu mezi HUDEBNÍ TIPY pořadu PLAYLIST MUSIC

Hlasuj ZDE: THE HEATHROW – Sny ve snech – QR Ticket

Bulvaar – Jedna ze sta

Melodický hard rock je v únorovém kole QR TICKET HITS zastoupen také kapelou Bulvaar a skladbou „Jedna ze sta“

Hlasuj ZDE: BULVAAR – Jedna ze sta – QR Ticket

Alžběta – Čachtická paní

Píseň inspirovaná Alžbětou Báthoryovou, Čachtickou paní má v repertoáru kapely ALŽBĚTA své stálé místo a nesmí chybět na žádném vystoupení. ALŽBĚTA nyní představuje i nový videoklip k tomuto songu.

Hlasuj ZDE: ALŽBĚTA – Čachtická paní – QR Ticket

Previous post Hudební pořad PLAYLIST MUSIC přichází s novinkou. Od února prezentuje hitparádu QR TICKET HITS
Next post Playlist Music 2023 / 06