Sdílení

Scorpions – Rock Believer
Red Hot Chilli Peppers – Hot Summer
Ronnie Atkins – Make It Count
Visions Of Atlantis – Melancholy Angel
Avantasia – The Wicked Rule The Night
New Horizon – Event Horizon
Thundermother – I Don’t Know You
Billy Idol – Running from the Ghost
Dragonland – The Power of the Nightstar
Ugly Kid Joe – Long Road
U.D.O. – Wilder Life
Powerwolf – Dancing with the Dead (feat. Hannes Braun)


Scorpions – Rock Believer

Německá rocková ikona, Scorpions, vydala své nové album Rock Believer 25. února. Už 18. ledna kapela zveřejnila oficiální videoklip k titulní skladbě alba.

Kvůli pandemii muselo být nahrávání „Rock Believer“ plánované v Americe zrušeno a přemístěno do Německa. Kapela už měla pronajatá studia v Los Angeles, ale plány jim zhatil osud. Místo toho se hudebníci ocitli uvězněni doma, tři z nich jen co by kamenem dohodil od legendárních studií Peppermint Park Studios v Hannoveru, a jakmile se uvolnila cestovní omezení, mohli se k nim z Polska a Švédska připojit Pawel Maciwoda a Mikkey Dee.

Red Hot Chilli Peppers – Hot Summer

Red Hot Chilli Peppers se po sedmi letech vrátili na hudební scénu, a navíc ve své nejsilnější sestavě. Dokázali to albem „Unlimited Love“, které vyšlo 1. dubna. Singlem „Black Summer“ kapela navázala na  skladby jako „Otherside“ nebo „By the Way“. Rozhodně se jedná o typ songu, který fanoušci od RHCP tak moc zbožňují.

Ronnie Atkins – Make It Count

Respektovaný dánský hardrockový zpěvák a skladatel Ronnie Atkins z Pretty Maids v březnu zveřejnil videoklip ke své písni „Make It Count“, která je titulní skladbou jeho sólového alba. To vyšlo 18. března. Melodicky hardrockové mistrovské dílo Make It Count vyšlo téměř rok na den po vydání předchozího Atkinsova sólového alba, kritikou oceňovaného One Shot.

Příběh Make It Count vypráví sám Ronnie Atkins a mohli jste ho najít na webu playlistmusic.cz

Visions Of Atlantis – Melancholy Angel

Visions Of Atlantis vydali své nové studiové album „Pirates“ 13. května prostřednictvím Napalm Records.

Už v dubnu jsme si představili druhý singl „Melancholy Angel“. Jde o skladbu, která se stala jednou z nejoblíbenějších na živých vystoupeních během amerického turné. Nechybí pochopitelně ani video včetně vizuálních efektů, a taky skvělých hereckých výkonů. Nakonec podívejte se na něj na našem webu.

Avantasia – The Wicked Rule The Night

O tom, že Avantasia na podzim vydá nové album se vědělo poměrně dlouho dopředu. Ochutnávku kapela představila už v květnu. „The Wicked Rule the Night“ je o poznání tvrdší a powermetalovější než byste očekávali. Jak by také ne, když kus pořádné metalové energie skladbě dodává také vokál hvězdného hosta, Ralfa Sheeperse z Primal Fear.

New Horizon – Event Horizon

Zpěvák Erik Grönwall a multiinstrumentalista Jona Tee, bývalí kolegové z H.E.A.T, letos oznámili, že pokračují ve svém hudebním partnerství v novém power metalovém duchovním díle jménem „New Horizon“. Debutové album vyšlo na jaře a po prvním singlu s názvem „We Unite“ se objevila další skvělá skladba „Event Horizon“.

Na samotném albu hostují Robban Bäck (Mustasch), Sam Totman (Dragon Force), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls) a Laucha Figueroa.

New Horizon se začal rodit už v Jonově mládí, Vzhledem k tomu, že vyrůstal na poslechu kapel jako Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Manowar a Edguy, koluje v jeho žilách heavy metal a vždy snil o tom, že jednoho dne vydá své vlastní power metalové hymny.

Když se ho zeptáte na zvuk „New Horizon“, popisuje ho jako „mix mezi klasickým power a heavy metalem s nádechem 21. století“. Grönwall dodává: „Připadalo mi tak přirozené pokračovat ve spolupráci, protože jsme koncertovali po celém světě a už deset let společně vydávali hudbu. Jona je opravdu jako můj pokrevní bratr a New Horizon bude katalyzátorem toho, abychom vydávali skvělý metal a prostě se bavili.“

Thundermother – I Don’t Know You

Málokterý hardrockový počin zaznamenal v posledních letech takový vzestup jako čistě ženská rocková kapela Thundermother. Po jejich posledním albu „Heat Wave“ (2020), které bylo s nadšením přijato jak fanoušky, tak mezinárodním hudebním tiskem, vydala švédská rocková kapela 19. srpna 2022 své očekávané nové album „Black And Gold“. My jsme si v Playlist Music představili skladbu „I Don’t Know You“.

Billy Idol – Running from the Ghost

Britská punkrocková legenda Billy Idol zveřejnil v létě nové ďábelské video ke skladbě „Running from the Ghost“, která je součástí mini alba The Cage (2022).

„Na posledním EP [The Roadside] jsme se jen trochu zahřívali. Toto EP je mnohem silnější. Víc kytarové a o dost zábavnější. Po dvou letech, co jsme nehráli, jsme plni energie a když jsme se znovu postavili na pódiu, pochopili jsme, co je třeba. Pustit ven trošku víc bouře a vzdoru, trošku víc rock´n´rollu, takové menší fuck you,“ říká k desce šestašedesátiletý rocker.

Dragonland – The Power of the Nightstar

Deset let bez nového studiového alba by mohlo být dostatečným důvodem k tomu, aby kapela upadla v zapomnění, pokud ovšem nezanechala ve svých fanoušcích trvalý dojem před vlastní pauzou. V případě švédské melodické metalové sestavy DRAGONLAND, která od vydání debutu „The Battle Of The Ivory Plains“ (2001) opakovaně inspiruje své fanoušky, očekávání nového materiálu rok od roku rostlo ( jejich poslední album „Under The Grey Banner“ vyšlo v roce 2011 ).

Toto očekávání vyvrcholilo 14. října, kdy vyšlo deset let očekávané album „The Power Of The Nightstar“.  Nahrávka obsahuje dvanáct skladeb (plus dvě bonusové skladby) a působivě ilustruje, že DRAGONLAND nadále patří mezi nejenergičtější a nejvášnivější kapely svého žánru.

Ugly Kid Joe – Long Road

Jeden singl za druhým z nového alba „Rad Wings of Destiny“ vydávají kalifornští Ugly Kid Joe. Pro toto album se Ugly Kid Joe spojil s producentem Markem Dodsonem, který byl již v roce 1992 zodpovědný za jejich multiplatinové debutové album „America’s Least Wanted“.

My si z nového alba dáme „Long Road“

U.D.O. – Wilder Life

U.D.O. před koncem roku vydali Best of… „The Legacy“ – neexistuje lepší způsob, jak shrnout 35. leté výročí U.D.O. v mezinárodním metalovém světě. 33 skladeb z více než tří desetiletí hudební historie na dvou CD. Pocta nesrovnatelné kariéře nesrovnatelné kapely.

Album obsahuje čtyři dosud nevydané bonusové skladby, dále skladby z alb Game Over, We Are One, Steelfactory, Decadent, Steelhammer, Rev-Raptor, Dominator, Mastercutor, Mission No X, Thunderball, Man And Machine, Holy, No Limits, Solid, Timebomb, Faceless World, Mean Machine & Animal House

Powerwolf – Dancing with the Dead (feat. Hannes Braun)

Němečtí heavy-metaloví giganti POWERWOLF v listopadu vyrazili na své velké a dlouho plánované turné „Wolfsnächte Tour 2022“, hned z kraje navštívili také Prahu. Na turné Powerwolf představili svoji aktuální desku „Call Of The Wild“.

Jenže 11. listopadu vyšlo také jejich album Missa Cantorem II. Nutno dodat, že se jedná o vokální cover album, na kterém jedenáct známých mezinárodních zpěváků nazpívalo jedenáct písní z ikonického alba „Call Of The Wild“

Previous post Playlist Music 50 / 2022
Next post <strong>Nová česká hitparáda QR TICKET HITS odstartovala 1. ledna 2023</strong>