Sdílení

Britští hardrockeři TEN využili pauzy během celosvětové pandemie k práci, a to ne, jen na jednom, ale hned dvou nových albech. To první album „Here Be Monsters“, vyšlo 18. února 2022 prostřednictvím Frontiers Music Srl. A nyní label s potěšením oznamuje vydání alba druhého z těchto dvou, „Something Wicked This Way Comes“. To vyjde 20. ledna 2023.

K Hughesovi se opět připojili kytaristé Dann Rosingana, Steve Grocott a John Halliwell spolu s baskytaristou Stevem McKennou, klávesovým maestrem Darrelem Treece-Birchem a bubeníkem Markusem Kullmanem.

Na albu „Something Wicked This Way Comes“ TEN opět o trochu posunuli hudební laťku výše, což je cílem, který prosazují při každém vydání alba. Ohromující kytarová práce, bohaté klávesy, vynikající souhra basy a bicích spolu s Hughesovými bohatými vokály jsou i zde na denním pořádku, stejně jako na předchůdci tohoto alba, „Here Be Monsters“.

„Something Wicked This Way Comes“ produkoval Gary Hughes a mixoval a masteroval Dennis Ward. Dlouholetá profesionální spolupráce TEN s Dennisem trvá od chvíle, kdy smíchal jejich album „Stormwarning“ z roku 2011 a vždy zaručoval, že album bude ohromovat úžasným zvukem a produkcí.

Fanoušci by si měli všimnout, že mezi „Something Wicked This Way Comes“ a „Here Be Monsters“ neexistují žádné vazby. Kapela jednoduše vytvořila dvě vysoce kvalitní nahrávky a rozhodla se je vydat samostatně, způsobem ne příliš nepodobným tomu, co se stalo s jejich úžasnými prvními dvěma deskami, které byly nahrány jedna po druhé ve velmi krátké době.

Britští hard rockeři TEN začínali jako sólový projekt vybudovaný kolem zpěváka a skladatele Garyho Hughese a hned první nahrávky kapely jako „The Name Of The Rose“, „The Robe“, „Spellbound“ a „Babylon“ udělaly z kapely stálici v žánru melodického hard rocku. Za 26 let kariéry ma kapela na svém kontě 15 studiových alb.

TRACKLIST

1. Look For The Rose
2. Brave New Lie
3. The Tidal Wave
4. Parabellum
5. Something Wicked This Way Comes
6. The Fire And The Rain
7. New Found Hope
8. The Only Way Out
9. When The Darkness Comes
10. The Greatest Show On Earth

LINEUP

Gary Hughes – Vocals, Guitar, Backing Vocals
Dann Rosingana – Guitars
Steve Grocott – Guitars
Darrel Treece-Birch – Keyboards
Steve McKenna – Bass
Markus Kullman – Drums

Additional Musicians:
Scott Hughes – Backing Vocals
Karen Fell – Backing Vocals

Previous post U.D.O. vydávají Best of… „The Legacy“
Next post Skupina INEKAFE vydala tentokrát cover verzi známé české skladby <strong><em>Holky z naší školky</em></strong>