Nové album švédských Wildness vyšlo 14. října a nese název „Resurrection“

Sdílení

Nové album švédských Wildness vyšlo 14. října, nese název „Resurrection“ a produkoval, mixoval a masteroval ho zakladatel kapely, skladatel a bubeník Erik Modin. Album obsahuje celkem 11 skladeb ve stylu čistého melodického rocku, tak trochu jednou nohou v osmdesátých letech.

Wildness strávili většinu roku 2021 plánováním a psaním „Resurrection“, pokračování jejich druhého alba „Ultimate Demise“. Poté, co kapela v říjnu 2021 podepsala smlouvu s italským labelem Frontiers Music Srl, začalo nahrávání „Resurrection“ naplno. Na albu se navíc, jako hosté objevují zpěvák Danny Rexon (Crazy Lixx), Hank Erix (Houston), Ludvig Turner (Reach) a Dani Hart.

Wildness založili v roce 2014 bubeník a skladatel Erik Modin, kytaristé Adam Holmström a Pontus Sköld a zpěvák Gabriel Lindmark. Kapela vystupovala živě a během prvních dvou let vydala několik demo snímků, než vydala svá první dvě alba na německém labelu AOR Heaven.

Debutové album okamžitě zaznamenalo velký mezinárodní úspěch mezi fanoušky melodické hardrockové scény. V roce 2018 kapela vystupovala na řadě různých mezinárodních festivalů a sdílela pódia s Dokken, H.E.A.T, Dee Snider, Crashdïet, Dragonforce, Arch Enemy, Warrant, Vixen, a dalšími a také měli tu čest zahajovat koncert legendárním dánským hardrockerům Pretty Maids.

Druhé album „Ultimate Demise“ vyšlo v roce 2020 a píseň „Cold Words“ dostala kapelu do širokého povědomí fanoušků melodického rocku. S „Resurrection“ je Wildness vyzbrojena 11 nezaměnitelnými skladbami, které ji jistě posunou na další úroveň. Pokud máte rádi melodický rock, pak „Resurrection“ rozhodně nesmí chybět ve Vašem hudebním archivu.

Previous post Rybičky 48 hlásí: vyprodanou halou nic nekončí!
Next post Playlist Music on Air 43/2022