Fanoušci melodického hard rocku se dočkali dalšího klenotu. Představujeme kapelu Ginevra.

Sdílení

Hudební vydavatelství Frontiers Music Srl před časem s hrdostí oznámilo vydání debutového alba „We Belong To The Stars“ od švédské skupiny Ginevra, nové skupiny, kterou tvoří zpěvák Kristian Fyhr (Seventh Crystal), kytarista Magnus Karlsson (The Ferrymen, Primal Fear), baskytarista Jimmy Jay. (H.E.A.T.) a bubeník Magnus Ulfstedt (ex-Eclipse, Nordic Union).

Ginevra vznikla krátce poté, co Kristian Fyhr poslal některé své písně prezidentovi Frontiers Records, kterým je Serafino Perugino. Požádal ho, jestli by mohl zvážit jejich vydání pod křídly labelu Frontiers.

Jedna konkrétní píseň, ‚My Rock N‘ Roll‘, na Perugina udělala velký dojem, a tak se  zeptal Fyhra, zda by neměl zájem vytvořit celé album ve stejném hudebním stylu. Výsledkem je zvuk nové kapely, který stojí vedle vynikajících kapel reprezentujících severský melodický hard rocku, jak například H.E.A.T, Eclipse, Crowne a podobně, aniž by to nutně znělo jako tyto kapely.

Ginevra je chytlavá a melodická, ale většinou těžší a více orientovaná na kytaru/riff než tradiční melodický rock.

Perugino se domníval, že Magnus Karlsson, který se také podílel na psaní písní pro album, se zdá být ideálním kytaristou pro Ginevru, a když ho oslovili, aby se zúčastnil, byl nápadem nadšený.

S výkonným zpěvákem, jako je Fyhr, a monstrózním kytaristou, jako je Magnus Karlsson, jehož životopis mluví sám za sebe, je k tomu potřeba ještě špičková rytmická sekce.

Jona Tee, se kterým Frontiers spolupracovali jako s hudebníkem a producentem na albech New Horizon, Crowne a Temple Balls, doporučil svého spoluhráče z H.E.A.T. Jimmyho Jaye, a tomu basová pozice perfektně sedla.

Na a na stoličku za bicí se posadil Magnus Ulfstedt, který hrál s Eclipse, nebo Nordic Union a doplnit tuhle skvělou švédskou čtveřici.

Kristian Fyhr se poprvé dostal do pozornosti labelu se skupinou Seventh Crystal, další kapelou, ve které je hlavním zpěvákem. Debutové album Seventh Crystal z roku 2021 „Delirium“ bylo skutečným závanem čerstvého vzduchu na melodické rockové scéně, protože kapela dokázala uznat tradice tohoto žánru a zároveň vnesla prvky moderního hard rocku.

Propojení Fhyrova vokálního a skladatelského talentu s Karlssonovou ohromující hrou na kytaru a psaním písní zrodilo něco skutečně speciálního a fanoušci melodického hard rocku se dočkali dalšího klenotu ze stále plodné švédské hardrockové scény.

TRACKLIST

1. Siren’s Calling
2. Unbreakable
3. Apologize
4. Masquerade Feat. Chez Kane
5. Break The Silence
6. Brokenhearted
7. We Belong To The Stars
8. I’ll Be Around
9. Falling To Pieces
10. The Fight
11. My Rock’n’roll

LINEUP

Kristian Fhyr – Vocals, Backing Vocals, Keyboards
Magnus Karlsson – Guitar, Keyboards
Jimmy Jay – Bass
Magnus Ulfstedt – Drums

Additional musicians:
Chez Kane – Vocals on ‚Masquerade‘
Alessandro Del Vecchio – Keyboards

Produced, mixed & mastered by: Alessandro Del Vecchio
Executive Producer / A&R: Serafino Perugino

Previous post Dvanácté album CHINASKI je na světě. Jmenuje se „Frihet“
Next post Playlist Music mění své vysílací časy na Rádiu HEY!