Playlist Music ( On Air ) – 24 / 2022 ( 18. 06. 2022 )

Sdílení

Rhapsody Of Fire – Terial the Hawk … Hudební tip
Rise Against – Last Man Standing … Novinka
Harlej – Odcházím … Novinka video
Dragony – Gods Of War … Hudební tip
The Rasmus – Rise … Novinka
Powerwolf – Glaubenskraft … Novinka
Foo Fighters – Waiting On A War … Hudební tip
Whitesnake – Love Ain´t No Stranger … Hudební tip
Keks – Tolik životů … Hudební tip
Disturbed – The Sound Of Silence … Z archivu

Rise Against – Last Man Standing   …   Novinka

Punkrocková kapela z Chicaga – Rise Against vydala rok po posledním albu „Nowhere Generation“ svou destátou studiovku „Nowhere Generation II“.

Jedná se tedy spíš o minialbum, které obsahuje pět skladeb. Album zatím vyšlo pouze digitálně a prezentuje ho video ke skladbě „Last Man Standing“. 15. července vyjde album také na kazetě a 28. října pak na vinylu. CD verze se podle všeho nechystá.

Harlej – Odcházím   …   Novinka video

Tuzemská kapela Harlej vydala nový klip k písni „Odcházím“ z předposledního alba „Hodný holky zlý kluky chtěj“, za které v loňském roce obdrželi platinovou desku. Videoklip měl premiéru v pondělí, 13. června, v den nedožitých padesátých narozenin zpěváka Vladimíra Šafránka.

„Píseň Odcházím zpívali v roce 2015 na našem turné k dvacetinám Tomáš Hrbáček a Vláďa Šafránek jako duet a ve stejný úpravě jsme ji potom nahráli v nové verzi na tehdy aktuální album. Ve studiu jsme měli kameru a já tenkrát natáčel Vláďu, když zpíval svoje části. Na videa jsem časem zapomněl, ale asi před rokem a půl je náhodou objevil ve svém archivu. Tehdy vznikla myšlenka dotočit k sekvencím s Vláďou nové záběry s HARLEJEM a udělat vzpomínkovej klip,“ vysvětluje kapelník Tonda Rauer.

Kromě koncertů se v současné době Harlej věnuje přípravě nového alba, které by se mělo objevit na jaře příštího roku

The Rasmus – Rise   …   Novinka

Skupina THE RASMUS se po vystoupení, kterým reprezentovala Finsko ve velkém finále soutěže Eurovize, vrací s novým singlem Rise. Skladba, kterou napsal a produkoval Desmond Child, je energickou rockovou skladbou s orchestrálními prvky a je zároveň jednou z „nejnadupanějších“ písní kapely za dlouhou dobu.

„Rise je o boji s depresí. Covid byl poslední kapkou pro mnoho lidí, kteří mají problémy s duševním zdravím, včetně mě. V klipu tanečníci představují zlé síly a snaží se nás stáhnout pod zem. Přesto má píseň pozitivní poselství, nevzdávat to bez ohledu na to, jak těžce s vámi život zachází,“ říká zpěvák Lauri Ylönen.

Powerwolf – Glaubenskraft   …   Novinka

Jednou ze tří německy zpívaných písní powermetalových vlkodlaků Powerwolf je „Glaubenskraft“, jejíž živou verzi, pocházející z online koncertu „The Monumental Mass“, nyní kapela nabízí fanouškům.

Streamovaný koncert „The Monumental Mass: A Cinematic Metal Event“ proběhl na konci roku 2021 a 8. července konečně vyjde i na DVD, BluRay a dalších fyzických nosičích.

Foo Fighters – Waiting On A War   …   Hudební tip

Foo Fighters spolu s rodinou Taylora Hawkinse oznámili dva koncerty, jimiž vzpomenou na zesnulého bubeníka. Dvě velkolepé show se budou konat 3. září na londýnském stadionu Wembley a 27. září v Kia Forum v Los Angeles. Formace v oznámení slibuje vystoupení Hawkinsových vrstevníků a idolů, přičemž účinkující upřesní až během dalších týdnů.

Hawkins zemřel v březnu tohoto roku v Kolumbii, těsně před vystoupením Foo Fighters na festivalu Estereo Picnic. Věnoval se i vlastní tvorbě: v roce 2016 vydal EP „Kota“ a také tři desky pod hlavičkou Taylor Hawkins and the Coattail Riders. Aktivně byl zapojen i ve formaci NHC, kterou založil spolu s kytaristou Davem Navarrem a basákem Chrisem Cheneym.

Whitesnake – Love Ain´t No Stranger   …   Hudební tip

Angličtí Whitesnake v současné době na svém turné propagují nedávno vydanou bestoffku „Greatest Hits“. Slavné rockové hity se dočkaly nejen zvukové úpravy, a některé i obrazového vylepšení. Kapela aktuálně vydala digitálně remasterovaný videoklip ke skladbě „Love Ain´t No Stranger“, z alba „Slide It In“ z roku 1984.

Celý víkend s kapelu KEKS? Proč ne!?

V pátek 24.6. a v sobotu 25.6. buďte u toho a prožite celý víkend ve společnosti známé kapely KEKS a jejich hostů. O plánovaném víkendu s kapelou KEKS na Konopišti jsme si na Rádiu HEY povídali s manažerem kapely Honzou Vyskočilem. Celý článek a záznam rozhovoru najdete ZDE.

Previous post Víkend s kapelou Keks na Konopišti
Next post Playlist Music ( On Air ) – 25 / 2022 ( 25. 06. 2022 )