Sdílení

Prvním hudebním tipem a „otvírákem“ dnešního Playlist Music je Live Before You Die z loňského alba švédských symfoniků Ad Infinitum. Mohu prozradit a slíbit, že už brzy se od nich dočkáme nového alba a co nevidět, tedy spíš co neslyšet, si představíme jejich nový singl.

Spousta novinek je ovšem připravena i v dnešním Playlist Music. Budou tu Beast in Black, Black Label Society, Emigrate, nebo noví Iron Maiden.

Poslouchejte Playlist Music na Rádiu Hey.

Hudební novinka:   Beast In Black – Moonlight Rendezvous

Mezinárodní heavymetalová hudební skupina založená ve Finsku v roce 2015, to jsou Beast In Black. Na konci října se na pultech objeví jejich nové album „Dark Connection“. Před časem se kapela pochlubila obalem této desky, no a nyní nám dávají ochutnat první skladbu „Moonlight Rendezvous“.

Nové abum bude obsahovat 13 skladeb, z toho dvě překvapivé předělávky a pochopitelně jej bude doprovázet evropská tout, a to i se zastávkou v České republice.

Beast in Black založil v roce 2015 bývalý kytarista skupiby Battle Beast Anton Kabanen. svůj první koncert odehrála kapela ještě tentýž rok, jako předskokan kapely Nightwish. V roce 2017 vyšlo debutové album Berserker, které se téměř hned po vydání dostalo do různých evropských hitparád a skupina v rámci podpory alby absolvovala jako předkapela několik evropských turné. Na začátku roku 2019 bylo vydáno From Hell with Love.

Nové album „Dark Connection“ vyjde 29. října letošního roku.

Hudební novinka:   Black Label Society – Set You Free

Americká heavy metalová hudební skupina Black Label Society se pochlubila novinkou „Set You Free“. My už také víme, že skladba bude otevírat jejich chystané album „Doom Crew Inc.“, která se na pultech objeví 26. listopadu a půjde už o jedenácté album kapely.

Hudební novinka:   Emigrate – Freeze My Mind

Novinka „Freeze My Mind“ je první ukázkou z připravovaného čtvrtého alba projektu Emigrate. Album by se mělo na trh dostat ještě v průběhu tohoto roku.

Projek Emigrate založil Richard Kruspe, kytarista německé hudební skupiny Rammstein poté, co Rammstein v roce 2005 dokončili turné k albu Rosenrot. Nejprve kapela vydala tři singly, a poté i první album, které vyšlo v červenci 2007. Naposledy o sobě dala kapela vědět v roce 2018 studiovou nahrávkou „A Million Degrees“.

Tip k hudebnímu výročí:   Guns N‘ Roses – Sweet Child O‘ Mine

„Sweet Child o ‚Mine“ je třetím singlem z debutového alba „Appetite For Destruction“ americké rockové skupiny Guns N‘ Roses. Ve Spojených Státech skladba vyšla 17. srpna 1988 a už 10 září stejného roku zcela ovládla žebříček American Top 40. Kromě toho skladba nezůstala pozadu ani v žebříčku Billboard Hot 100.

„Sweet Child O‘ Mine“ je právem považována za nejlepší skladbu skupiny a Slashovo sólo za nejlepší kytarový riff všech dob. Mimochodem „Sweet Child O’Mine“ je jednou z mála písní, kterou lze rozpoznat po zahrání pouhých prvních třech tonů.

Letos v pondělí 9. srpna „Sweet Child O‘ Mine“ překonala v dnešní streamovací době důležitý milník – jednu miliardu přehrání na Spotify. Na  YouTube tuto hranici překonal už v říjnu 2019.

Playlist Music ( On Air ) – 35 / 2021

Hudební Tip Playlist Music: Ad Infinitum – Live Before You Die
Hudební novinka: Beast In Black – Moonlight Rendezvous
Hudební Tip: Nirvana – Come As You Are
Hudební novinka: Black Label Society – Set You Free
Hudební Tip Rádia Hey: Green Day – Revolution Radio
Hudební novinka: Emigrate – Freeze My Mind
Hudební Tip: HIM – Wicked Game
Tip k hudebnímu výročí: Guns N‘ Roses – Sweet Child O‘ Mine
Z hudebního archivu Rádia Hey: Def Leppard – Let’s Get Rocked
Hudební novinka: Iron Maiden – Hell on Earth

Previous post Playlist Music ( On Air ) – 34 / 2021
Next post Beast In Black představují první skladbu z chystaného alba