Playlist Music ( On Air ) – 32 / 2021

Sdílení

Playlist Music on-Air opět přináší deset hudebních tipů, nezapomeneme ani na hudební novinky a hostem dnes bude Mayo Petranin se skupiny Symphonity.

O novinky se postarají rakouští symfonici Dragony a formace Warkings a z hudebního archivu si vypůjčíme U2 a píseň „Pride (In the Name of Love)“

HUDEBNÍ NOVINKA – Dragony – Gods of War

Dragony, rakouská symfonic-powermetalová hudební skupina vznikla v roce 2007 ve Vídni. Debutové album „Legends“ v roce 2011. Nyní mají na svém kontě již čtyři studiová albe, včetně horké novinky „Viribus Unitis“. Mimochodem tohle album se celé odehrává okolo fiktivního příběhu a habsburské monarchie a otevírá ho Straussův valčík „Na krásném modrém Dunaji“. „Viribus Unitis“ je nepochybně komerčně nejúspěšnějším albem kapely Dragony a spolehněte se, že o téhle partě ještě uslyšíme. V Playlist Music dnes tedy jako hudební novinka skupina Dragony – „Gods of War“,

HUDEBNÍ TIP ( Z NAŠEHO ARCHIVU ) – U2 – Pride (In the Name of Love)

Z hudebního archivu tentokrát mezi hudební tipy nominujeme skupinu U2 a song „Pride (In the Name of Love)“. Skladba vyšla v roce 1984 jako druhý singl z alba The Unforgettable Fire. Kapela ji složila v listopadu 1983 na Havaji během koncertního turné k desce War. Píseň je věnována bojovníku za lidská práva Martinu Lutheru Kingovi. Původní myšlenka byla ovšem jiná a Bono měl v úmyslu napsat skladbu o mocenské pýše USA za vlády Ronalda Reagana.

Song se umístil na prvním místě novozélandské hitparády Recorded Music NZ a na druhém místě americké Hot Mainstream Rock Tracks. V UK Singles Chart dosáhla třetího místa, což byl do té doby největší komerční úspěch U2. Skladba je zároveň na seznam Rolling Stone – 500 nejlepších písní všech dob.

HUDEBNÍ NOVINKA – Warkings – Fight

Warkings je kapela mezinárodního složení. Konkrétně německo – švýcarsko – rakouská power metalová skupina vznikla v roce 2018. Na kontě mají v současné době tři studiová alba. V roce 2018 vydali Reborn, v roce 2020 Revenge, no a v pátek 20 srpna 2021 se tito mocní válečníci vrátili na bojiště s novým albem Revolution.

Hudební novinka Playlist Music tedy logicky musí být Warkings – „Fight“

HUDEBNÍ TIP ( HOST PLAYLISTMUSIC ) – Symphonity – Dreaming of Home

Powermetalová skupina Symphonity se o posledním prázdninovém víkendu chystá na dvě vystoupení v české republice. V pátek 27. srpna zahrají na rockovém festivalu Plaňany Fest a v sobotu 28. srpna to naplno rozbalí na legendárním festivalu Moto Lužany.

Frontman kapely, Mayo Petranin přijal naše pozvání a ve středu 25. srpna po osmé hodině bude hostem Dobrého rána na Rádiu Hey.

Kromě pozvánky na zmíněná vystoupení nám Mayo prozradí například to, kde se natáčelo video k aktuálnímu singlu Dreaming of Home, nebo jaké novinky kapela chystá pro své fanoušky.

Poslouchejte Dobré ráno na Rádiu Hey ve středu 25. srpna.

Playlist Music ( On Air ) – 32 / 2021

Primal Fear – Supernova
Sum 41 – Turning Away
Alice Cooper – From The Inside
Dragony – Gods of War
U2 – Pride (In the Name of Love)
Warkings – Fight
Axel Rudi Pell – Carousel
Symphonity – Dreaming of Home
Volbeat – Dagen For
Faith No More – Easy

Previous post Petr Pilát hostem dobrého rána na Rádiu Hey
Next post Symphonity udeří na festivalech v Česku – Mayo Petranin hostem na Rádiu Hey.