Sdílení

Sedmnáctý letošní Playlist Music otevřeme remastrovanou verzí „Eagleheart“ od Finských Stratovarious. Song vyšel jako singl z alba „Elements, Pt. 1“ v roce 2002.

O parádní a opravdu „horkou“ novinku se tentokrát postarají švédští Sabaton. V čase připomínání konce druhé světové války přichází tahle parta s novou skladbou „Defence of Moscow“. Skladba je věnována památce mužů, kteří bojovali v bitvě o Moskvu. Sluší se ještě doplnit, že původním autorem songu je ruský interpret Radio Tapok. 

V rámci flashbacku tentokrát v Playlist Music „vypíchneme“ americkou glam metalovou skupinu, Poison. Populární byla především na přelomu 80. a 90. let a po celém světe prodala víc než 50 milionů nahrávek. Jejich number one byla hitovka „Every Rose Has Thorn“. A ta je i dnešním hudebním tipem.

Do kategorie Rock’N’Girls jsem vybral opravdu velikou parádu. „My God Is Dead! z alba „Heart Of The Hurricane“ německé symfonicmetalové hudební skupiny Beyond the Black. Deska vyšla 30. srpna 2018 a jejím producentem německý hudebník Sascha Paeth, německý kytarista, baskytarista, hudební producent a zvukový inženýr spolupracující s heavy metalovými skupinami Avantasia, Edguy, Rhapsody of Fire, Kamelot, nebo Epica.

A na závěr přivítáme ve studiu dva milé hosty. Davida Dvořáka a Richarda Vachouška, tedy celou polovinu Benešovské kapely RIFF. Povídat si budeme nejen o vzniku a začátcích kapely, ale třeba i o jejich společném vystoupení s kanadskou heavymetalovou legendou ANVIL v pražském rockovém klubu HELLS BELLS.

Playlist Music vysíláme na Rádiu Hey v premiéře v sobotu 8. května v 11 hodin

Previous post Playlist Music | 2021 / 16 | 01.05.2021
Next post Mig 21 vydávají videoklip k nové písni TěsněVedleSebe.