Sdílení

Po týdnu tady máme zase sobotu a to znamená další vydání Playlist Music.
Kromě úvodního, prvního, hudebního tipu nás dnes čeká dalších devět songů vybraných podle mého nejlepšího svědomí. Těšit se můžete na dvě novinky, jednu domácí vzpomínku a dnes poprvé otevřeme také novou rubriku, kterou jsem pracovně nazval „Rock’N’Girls“.
Hudební novinky tentokrát budou patřit domácí formaci Blitz Union a Německé heavymetalové ikoně Accept

Blitz Union v dubnu vydali EP Not Proud a právě v těchto dnech se k fanouškům dostává další ukázka z této kolekce. Not Proud (To Be A Human Being) je už pátým „singlem“. EP Not Proud je k dispozici sice jenom v on-line formátu, ale Blitz Uniom se pečlivě připravují na vydání debutového alba, které by se mělo objevit na podzim. Budeme se těšit.

Němečtí Accept nedávno vydali svoje šestnácté studiové album Too Mean To Die. A jak asi tušíte, s vydáním alba se zpravidla pojí i plánování turné. Tak je tomu i u skupiny Accept. Nejen že plánují turné, oni v rámci toho turné plánují i návštěvu České republiky. Fanoušci si tedy do kalendářů mohou napsat termín únor 2022. Z nového alba dnes hrajeme The Best Is Yet To Come

V dnešním, a také v několika příštích vydání Playlist Music se budeme setkávat s rubrikou „Rock’N’Girls“. Důvod je zřejmý, v rockové muzice se pohybuje spousta krásných a výrazných žen. Některé si připomeneme.
Tentokrát to bude americká rocková skupina Heart. Vznikla v sedmdesátých letech v Seattle a jejími členy, přesněji členkami, jsou sestry Ann a Nancy Wilson. Hudební servery často uvádí, že Jejich největším hitem byla skladba „Barracuda“, ale já na to mám jiný názor.
Osobně rád vzpomínám na jejich album Brigade z roku 1990 a na All I Wanna Do Is Make Love to You, která tenkrát bodovala v American Top 40. Ze stejného alba je i skladba Secret, kterou jsem vybral, jako dnešní hudební tip.

Cain’s Offering – Morpheus In a Masquerade
Traktor – Horizont
Joe Cocker – Night Calls
Blitz Union – Not Proud (To Be A Human Being)
Santana ft. CHad Kroeger – Into The Night
Accept – The Best Is Yet To Come
Within Temptation – Supernova
Heart – Secret
Ultravox – Live
Žentour – Tina

Previous post Playlist Music | 2021 / 15 | 24.04.2021
Next post Playlist Music | 2021 / 17 | 08.05.2021